Ismerd meg a haj igazi csodaszerét, a makadámia olajat
2021-05-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

1. Erősíti a hajat

A makadámia olaj sokkal jobban bejut a hajszálak mélyebb rétegeibe, sőt mi több, még a szőrtüszőkbe is képes behatolni. Ezen kívül számos antioxidáns található benne, melyek mindegyike segíti a hajszálak regenerálódását az olyan káros környezeti behatások nyomai után, mint például a légszennyezettség.

 

2. Kiegyenesíti a hajat

Köszönhetően a makadámia olaj pozitív hatásainak, sokkal selymesebb lesz a hajunk, továbbá kiegyenesíti a hajszálakat, és fényesebbé varázsolja azokat. Ha mindennap ilyen olajjal kezeljük a hajunkat, akkor idővel jelentősen szebb lesz a hajunk, és a fényét sem veszíti el.

3. A göndör haj kezelhetőbbé válik

A göndör hajúak kifejezetten szeretik a makadámia olajat. A környezeti behatások nagyobb kárt tudnak tenni a loknijaikban, melyek előbb száradnak ki és sérülnek meg, épp ezért könnyebben törnek, továbbá még nehezebb is formázni azokat. A makadámia olaj azonban képes visszaállítani a haj nedvességtartalmát, megköti azt, ráadásul természetes fehérjével is ellátja a hajszálakat.

 

Hogyan használjuk?

A leghatékonyabb, ha zuhanyzás után, illetve hajszárítás után masszírozzuk be a hajunkba a makadámia olajat. Ehhez tegyünk egy keveset belőle a tenyerünkbe, alaposan kenjük szét, majd dörzsöljük a hajunkba. Arra figyeljünk, hogy a hajvégekbe is jusson, hiszen csak így tudja regenerálni azokat.

Hajpakolást is készíthetünk belőle, aminek még intenzívebb hatása van. Ehhez keverjünk össze némi olajat egy friss avokádóval, ezt dörzsöljük a hajunkba, hagyjuk 15 percig hatni, majd alaposan öblítsük ki. Ezáltal nedvességgel látjuk el a hajunkat, és fontos fehérjékkel látjuk el.

Milyen hajra használható?

A makadámia olaj sem használható minden típusú hajra. Amennyiben csak enyhén porózus a hajunk, ne alkalmazzuk, ugyanis az nagy molekulájú zsírsavakat tartalmaz, aminek következtében nem jut be az olaj a mélyebb rétegekbe. A normál porozitású hajnak enyhén durva, érdes a tapintása, viszont rugalmas és rendkívül jó az ellenállóképessége. Ilyen típusú haj esetén nyugodtan alkalmazzuk, ugyanis ez veszi fel a legjobban a makadámia olajat. Ha nagyon száraz és fénytelen a hajunk, akkor magas a porozitása, így szintén használhatjuk, és természetesen a göndör hajúak is bátran alkalmazhatják.

 

Kinek nem ajánlott?

A legtöbben nyugodtan alkalmazhatják a makadámia olajat, azonban ha allergiásak vagyunk a mogyoróra, akkor nagy annak az esélye, hogy erre is. Tény, hogy a makadámia olajban nagyon kevés olyan anyag található, mely allergiás reakciót válthat ki, de jobb az óvatosság.  Allergia esetén ugyanis tartós használata esetén komoly sérülések keletkezhetnek a hajunkban és a fejbőrünkön.

Forrás: Activebeauty