Indie nails: a színpompás manikűrtrend
2021-08-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Minél színesebb, annál jobb: idén nyáron akár az összes kedvenc színed megjelenhet a körmeiden – és akár mindegyik egyszerre. A különösen kreatívok viszont még egy lépéssel ennél is tovább mennek.

 

Az aktuális manikűrtrendnél, mely nemcsak az Instagramon és a Pinteresten lelkesíti a szépítkezés szerelmeseit, tulajdonképpen minden megengedett, mégis saját nevet kapott: indie nails. Ez a körömstílus a különböző színűre festett és apró matricákkal díszített körmökről szól.

A legjobb benne, hogy nem kell profinak lenned ahhoz, hogy otthon is sikerüljön elkészíteni ezt a manikűrt, ugyanis ennél az egyedi stílusnál nincsenek szabályok. Rajtad múlik, hogy mindegyik körmödet más lakkal fested-e ki, vagy csak az egyik körmödet helyezed a középpontba, például úgy, hogy matricákkal díszíted.

Ahhoz, hogy a mix-and-match (keverd és párosítsd) manikűr valóban szépen mutasson, első lépésként ápolni kell a körmöket.

Az indie körmöknek ápolt alap kell

A klasszikus manikűrrel tökéletesen előkészítheted hozzá a körmöket. Egy langyos kézfürdő felpuhítja a körömágybőrt, amit ezt követően egy rózsafapálcikával óvatosan és könnyedén vissza tudsz tolni. Így nagyobb körömfelületen élheted ki a kreativitásodat a körömlakkokkal és a körömmatricákkal.

A te döntésed, hogy ezt követően hegyesre, oválisra vagy egyenesre reszeled őket. A formázás után vigyél fel rájuk egy átlátszó alapozólakkot, és kezdődhet is a kreatív rész.

 

Indie körmök: így készülnek!

Volt már valaha olyan érzésed, hogy túl sok körömlakk sorakozik a fürdőszobapolcodon? Az aktuális manikűrtrendeknek köszönhetően végre a kedvenceid teljes palettáját megmutathatod magadon. A színes körömlakkokat először óvatosan pöttyözd fel a körmök végére, majd pedig határozott lakkozó mozdulatokkal vidd fel azok teljes felületére, a körömágytól a körömvég felé húzva az ecsetet. A bőrre került pacákat egy fültisztítópálcikával vagy egy fogpiszkálóval könnyedén eltávolíthatod.

Indie körmök: ezekre az eszközökre lesz szükséged az elkészítéséhez

A jól sikerült végeredmény titka a türelem, tehát hogy szépen, tisztán dolgozz. Csak akkor szabad elkezdeni díszíteni a körmöket, amikor teljesen megszáradt rajtuk a körömlakk. A kis egyedi rajzocskákat – például virágokat vagy geometriai formákat – színes körömdíszítő tollakkal (például a s-he colour&style termékével) rajzolhatod meg a legegyszerűbben. Ezek a stiftek úgy néznek ki, mint a hagyományos filctollak, és úgy is működnek. Egyszerűen rajzold fel velük a körmeidre a kívánt motívumot, és kész is. Aki türelmetlen, annak gyorsan száradó körömlakkal ajánlott dolgoznia. Ezek egy szempillantás alatt megszáradnak.

 

Nail art: francia manikűr egy kis csavarral

A klasszikus francia manikűr nude színű körömlakkal készül. A körmök végét pedig fehérre festik. Viszont 2021 nyarán erre a területre is belopództak a színek. Az, hogy például a vízszíneket kombinálod egymással, vagy colourblocking stílusban alkotod meg a manikűrt, csak rád és a fantáziádra van bízva.

Abban, hogy a furfangos manikűr otthon megalkotva is olyan szép legyen, mintha szépségszalonban készült volna, olyan segédeszközök lehetnek segítségedre, mint a kis, különböző formájú, például félhold vagy szívecske alakú sablonok, melyek a körmeidre ragaszthatók, majd pedig könnyedén lehúzhatók róluk.

Különösen nagy népszerűségnek örvend manapság az XL francia manikűr. Ennél a körmöknek nem pusztán a végére kerül más szín, hanem a felétől indulva. A precizitás érdekében érdemes a két részt fóliával elválasztanod egymástól.

 

Kreatív körömstílus a munkahelyen is

A szabadidődben és a fesztiválokon bármi megengedett, viszont úgy gondolod, hogy a bohém, színes körmöket esetleg nem látnák szívesen a munkahelyeden? Az indie körmöket munkahelybarát stílusban is megalkothatod! A számtalan nude árnyalatot kiválóan kombinálhatod egymással: a szolid színek palettája a lágy rozéárnyalatoktól az elegáns greige-ig (bézses szürkéig) terjed.

Különösen csinosak rajtuk például az apró pontok, amiket az alapárnyalat komplementer párjával a körömágy közelébe pöttyözünk fel. Azért, hogy a kreatív végeredményben sokáig gyönyörködhessünk, a legjobb, ha átlátszó fedőlakkal fejezzük be a műveletet. Ezek fixálják a kis alkotásokat, és tartóssá teszik a körömlakkot.Körömcsodák matricákkal

Ha nem tartod magad elég türelmesnek vagy ügyesnek ahhoz, hogy magad rajzold meg a mintákat körömlakkal vagy egy körömdíszítő tollal, akkor matricákkal dobd fel a körmeidet. Az öntapadós apró matricákat vagy csillogó kövecskéket egyszerűen csak fel kell ragasztani a kívánt helyre. A legjobb, ha ezeket is fedőlakkal fixálod.

Forrás: Activebeauty