Íme az 5 legjobb ingyenes otthontervező program, ami megkönnyíti az álmodozást
2020-07-21  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Milyen színűek legyenek a falak? Tapétázzunk vagy fessünk? Milyen burkolatot válasszunk? Ezekre pedig nagyon nehéz “vakon” választ adni, ám nagy segítséget nyújthatnak a különböző otthontervező programok. Íme, 5 ingyenes szoftver, ami sokban megkönnyíti a döntéshozatalt.

IKEA online tervező

A svéd bútormágnás óriási rajongótábornak örvend, amit nem csupán szuper termékeinek köszönhet, hanem különböző szolgáltatásainak is. Ezek közé tartoznak a tervező programjai, melyek segítségével megálmodhatjuk a konyhánkat, a gardróbunkat, az irodánkat, az étkezőnket, de még a kanapénkat is. Ha valamiért félbe kell hagynunk a munkát, akkor sincs semmi baj, hiszen terveinket el tudjuk menteni az IKEA szerverére, így a boltban is bármikor meg tudjuk nyitni, és akár segítséget is tudunk kérni az alkalmazottaktól. További plusz pont, hogy végig szemmel tudjuk kísérni a végösszeget és a terméklistát, sőt mi több, ha elkészültünk, akkor minden “hozzávalót” és tervet ki is tudunk nyomtatni.

Design my room

Az Armstrong cég által készített 3D-s programnak hála rengeteg különböző színkombinációt tudunk kipróbálni, anélkül, hogy összekennénk a falat vagy letennénk a padlóburkolatot. Annak, aki egyszerűen nem találja meg a tökéletes burkolatot az otthonába, annak ez óriási segítség lesz, úgyhogy mindenáron érdemes kipróbálnia.

Homestyler

Ha utazás közben is folytatni szeretnénk az otthontervezési munkálatokat, akkor ezt a tervezőprogramot nekünk találták ki, hiszen mobil app verziója is van, így bárhol és bármikor kedvünkre tervezgethetünk. Az Autodesk cég egyébként több professzionális tervezőprogramot készített már, de ezzel a szoftverrel elsősorban az otthoni felhasználókra gondoltak, akik a vállalatnak hála nekiláthatnak fantasztikus terek megtervezéséhez.Sweet Home 3D

Magyarországon ez az egyik legkedveltebb tervezőprogram, ugyanis rendkívül felhasználóbarát, továbbá magyar nyelven is elérhető. Mindent meg tudunk vele tervezni, az alaprajzot és a berendezést is, ugyanis tartalmaz egy bútorkatalógust. Ezen kívül különböző mintaotthonok alapján inspirálódhatunk, ezáltal talán valami olyat sikerül megalkotnunk, amit korábban sosem hittünk volna.

Room sketcher

Ezzel a szoftverrel lehetőségünk van 2D-ben és 3D-ben is tervezni, így kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt. Rengeteg ingatlanos, belsőépítész és lakástulaj használja, hiszen a kezdő tervezők és a profik igényeit is képes kielégíteni ez a program. Tervezhetünk alaprajzot, konyhát, fürdőszobát és még sok mást.

Forrás: Activebeauty