II. Erzsébet királynő utálta Meghan esküvői ruháját
2024-05-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hat éve házasodott össze Harry herceg és Meghan Markle, a néhai brit királynőről pedig most kiderült, hogy utálta a menyasszony ruháját, és ennek hangot is adott.

A sussexi herceg és hercegné 2018-as királyi esküvőjét világszerte közel 30 millióan nézték a tévében és még többen követték az interneten. A hat évvel ezelőtti ikonikus esküvő előtt nagy volt a várakozás, és rengeteg pletyka keringett arról, hogy Meghan mit fog viselni a nagy napon. Végül a menyasszony választása a francia Givenchy divatházra és Clare Waight Kellerre, a cég első női művészeti igazgatójára esett.

A visszafogott ruha a földig ért, hosszú ujjakkal és bateau-nyakkivágással, amely Meghan saját, klasszikus stílusát tükrözte. A ruha, amely 100 000 fontba (45 millió forintba) került, Waight Keller szerint tökéletesen megtestesítette a „könnyed amerikai stílust”. A tervező úgy jellemezte a kész ruhát, hogy „nem túlságosan nőies, de nem is igazán minimalista”.

A néhai II. Erzsébet királynő viszont állítólag úgy gondolta, hogy a ruha „túl fehér” volt ahhoz, hogy egy elvált nő templomban viselje. Ingrid Seward királyi kommentátor a My Mother and I (Az anyám és én) című könyvében azt írta:

Az uralkodó szerint nem volt helyénvaló, hogy egy elvált nő, aki újra férjhez megy a templomban, ilyen feltűnően szűziesnek tűnjön.