Így varázsolj keskeny ajkaidból dúsakat szépészeti beavatkozás nélkül!
2021-01-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Ki ne vágyna dús ajkakra?! Mielőtt azonban valamilyen szépészeti beavatkozáson kezdünk el gondolkozni, inkább tanuljuk meg, hogyan lehet keskeny ajkakból dúsakat varázsolni.

A legfontosabbat először: míg a sötét színek vékonyítanak, addig a világos árnyalatok épp ellenkezőleg hatnak. Tehát, ha dús ajkakat szeretnénk sminkelni, akkor kerüljük a sötétbarnát, a mély vöröset és az ibolyakéket. Ezek helyett inkább a lazac és a barack színeket részesítsük előnyben, ugyanis a világos és meleg árnyalatok nagyobbnak fogják láttatni az ajkainkat.

1. lépés - Előkészületek

A megfelelő előkészítés ebben az esetben is elengedhetetlen, hiszen ennek köszönhetően lesz tartós a sminkünk. Ehhez távolítsuk el az ajkainkról az elhalt hámsejteket, amit megtehetünk egy nedves szivacs vagy egy rongy segítségével. Ezt követően kenjünk fel egy ajakápolót, amit hagyjunk hatni. A legideálisabb, ha ezt már előző este megcsináljuk, így reggel nem megy el ezzel az időnk.2. lépés – Kontúr

Az ajkaink körül mindig legyen egyenletes a bőr, hiszen csak úgy tudjuk szépen meghúzni a kontúrt. Ehhez fogjunk meg egy világos concealert, és a felső ajkunknál – ahol a bemélyedés található – húzzunk egy világos vonalat. Ezt ismételjük meg az alsó ajkunk szélénél is. Mindkét vonalat alaposan dolgozzuk el.

3. lépés – Szájceruza

Ezután válasszunk egy olyan szájceruzát, aminek a színe megegyezik a rúzséval, és ezzel rajzoljuk körbe a szánk szélét, figyelve arra, hogy nem az ajkaink fölött húzzuk a kontúrt. Középről kezdjük kisebb vonalakkal, majd haladjunk a szánk sarkai felé.

 

4. lépés – Szájceruza eldolgozása

Mivel nem szeretnénk, hogy a későbbiekben látható legyen a szájceruzával húzott vonal, ezt alaposan el kell dolgoznunk. Ehhez használhatunk egy fültisztítót vagy egy ecsetet. Az általunk választott eszközzel óvatosan dolgozzuk el a vonalat az ajkaink közepe felé haladva.

5. lépés – Rúzs felvitele

Most végre jöhet a főszereplő, a rúzs. Ezt egy ecset segítségével vigyük fel az ajkainkra, aminek köszönhetően nem csak precízebben tudunk dolgozni, de még tartósabb is lesz a rúzsunk. A szín és a szájceruzával húzott kontúrvonal olvadjanak össze egymással. 

6. lépés – Csillogás

A dús hatást tovább tudjuk fokozni, ha szájfényt is használunk. Ez megegyezhet a rúzs színével, de akár átlátszó is lehet. A szájfényt kenjük fel az ajkaink közepére, majd oszlassuk el minden irányba. A csillogás hatására sokkal dúsabbnak fognak tűnni az ajkaink.

Forrás: Activebeauty