Így válaszd el a hajad az arcformádnak megfelelően!
2021-09-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Attól még, hogy egy új megjelenésre vágysz, nem feltétlenül kell drasztikusan változtatnod. Persze, ha már régóta álmodozol arról, hogy platina szőke legyél vagy, hogy rövidebb frizurát vágass, akkor tedd azt.

Egy finomabb és kevésbé rizikós átalakulást szeretnél, de jobban akarsz kinézni? Időnként egy megfelelő elválasztás is megoldásként szolgálhat, hiszen egyszerű és gyors. Ráadásul egy stílusváltás során az a legjobb, ha elkötelezettségek nélkül változtathatsz a külsődön és kísérletezhetsz, mielőtt még elindulnál a fodrászodhoz valami komolyabbért.

Többségünk már évek óta ugyanazt az választékot részesíti előnyben, azonban ez sok esetben nem hozza ki az arcformából a maximumot.

Sőt, szakértők szerint bizonyos választékok különböző arcformáknak felelnek meg. Sokszor egy ilyen apró trükkel is feldobhatjuk a megjelenésünket.

Na de vessünk rá egy pillantást, hogy melyik arcformához mi passzol:

Kerek arc: Oldalválasztás

A kerek arcú nők az olyan stílusokat kedvelik, amelyek optikailag meghosszabbítják az állat, vagy keskenyebbé teszik az arcot. Javasoljuk még a tépett fazonokat, mert azok elterelik a figyelmet az arc kerekségéről.

 

Szív alakú arc: Középválaszték

A 70-es évek újra hódítanak. Ha Kirsten Dunsthoz hasonlóan, neked is szív alakú az arcod, ajánljuk, hogy középen válaszd el a hajadat. Azonban, ha frufrut vágatsz, az még jobb. Próbáld meg rendetlenül rétegezni a hajadat az arcod körül, így elvonva a figyelmet az arcformádról. Később pedig fixáld a kapott textúrát sópermettel.

 

Ovális alakú arc: Kísérletezz!

A legszerencsésebbek. Szakértők szerint a legtöbb frizura jól áll ennek ez arcformának. Ez azt jelenti, hogy bátran kísérletezhetsz a kedvtől függően. Elég menő, ugye? Pixie vagy hosszú? Vállald be bármelyiket!

Végső tippként pedig próbáld ki, milyen az, ha nem választod el a hajadat, hanem hagyod, hogy magától beálljon. A lényeg, hogy ne akard, hogy túl tökéletes, vagy szimmetrikus legyen.

Forrás: Glamour