Így tartsd tisztán otthonodat az ünnepek alatt is!
2019-12-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A karácsony előtti utolsó időszak az éves teendők lezárásával, a nagy feladatok befejezésével zárul. És persze egy alapos nagytakarítással. Napokig súrolunk, suvickolunk, mosunk és törölgetünk, hogy aztán szentestére tényleg ragyogjon a lakás. De hogy tartható fenn ez az állapot, hogy még akár az újévet is egy igazán tiszta lakásban kezdhessük? Tanácsaink segítségével nem lesz olyan nehéz, mint gondolnád.


Ne hagyjuk elhatalmasodni a káoszt

Próbáljuk meg fenntartani a nagytakarítás utáni állapotokat. Persze, ilyenkor a legjobban az esne, ha csak hátradőlnénk, feltennénk a lábainkat és napokig nem csinálnánk semmit. De ezt nagyon hamar megbánnánk. Így egyszerűbb, ha megpróbáljuk fenntartani a takarítás utáni állapotokat. Ne várjuk meg, míg tele lesz a mosogató piszkos tányérokkal, hanem amíg még nincs olyan sok, akkor mosogassunk el.

Minden napra egy teendő

Érdemes az ünnepek alatt is minden napra egy kis feladatot „találni” magunknak. Egyik nap gyorsan takarítsunk össze, másik nap töröljünk át egy-két polcot, ha már nagyon porosnak látjuk. Harmadik nap pedig mossuk át a lakásban található tükröket. Néhány perces apróságok, de mégis sokat számítanak az összhatást illetően.

Eldobható dolgok

Ha nagy családi banzájt csapunk, sok-sok gyerekkel, érdemes lehet eldobható tányérokkal, poharakkal, evőeszközökkel készülni. A vendégek távozása után ugyanis csak simán össze kell gyűjteni őket egy nagy kukazsákba, és egyben kidobni mindent, így a konyha se lesz dugig a sok mosatlannal.


Amit lehet, rögtön csináljuk meg

Ne tologassuk a feladatokat, a Pató Pál úr féle hozzáállás ugyanis rendetlenséghez és káoszhoz vezethet rövid időn belül. Egy nagy vacsora után is érdemesebb még aznap este elmosogatni, mint másnap reggelre hagyni. Macerásabb is, ráadásul nagyon rossz azzal a tudattal lefeküdni aludni, hogy szalad a konyha.

Kérjünk segítséget

Ha úgy érezzük, kicsúsznak a dolgok a kezeink közül és nem tudjuk magunkat utolérni az állandó takarításban, rendrakásban, ne féljünk belevonni a feladatokba férjünket, gyerekeinket. Játékosan is meg lehet oldani, és a családnak is jót tehet az ilyenféle együttlét.

Forrás: Activebeauty