Így lesznek frissek, illatosak és higiénikusak a törölközőink!
2022-12-31  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Egy kellemes tusolás után nagyon rosszul tud esni, ha egy penészes szagú törölközővel kell megtörölköznünk. Viszont, ha nem gondoskodunk arról, hogy törölközőinket a megfelelőképpen szárítsuk ki mindig, akkor egy idő után a nedves fürdőszobai környezettől nagyon kellemetlen szaguk lesz.

Ha mosás után elfelejtjük kivenni a mosógépből, vagy edzés után a táskában marad, akkor is megjárhatjuk, hogy bebüdösödik a törölköző. Az alábbiakban egy nagyon egyszerű, és hatékony módszert láthatunk. Ha kipróbáljuk, megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól, és ezzel egyidőben a törölközőinket is fertőtleníthetjük.

Az első, és legfontosabb dolog, hogy töltsük fel a mosógépet a lehető legforróbb vízzel.

Adjunk hozzá 1-2 csésze ecetet, de ne használjuk mosószert. Indítsuk el a gépet rövid programon, majd, amikor lejárt, még egyszer kapcsoljuk be nagyon forró vizet használva, de most hagyjuk ki az ecetet. Ne felejtsük, nem kell mosószer!

Amikor vége a mosásnak, ha van szárítógépünk, akkor gyorsan szárítsuk meg a törölközőket a legforróbb hőfokon. De, ha nincs, az sem baj, szárítsuk a tűző napon. Ha még mindig úgy érezzük, hogy kellemetlen szagúak a törölközők, akkor ismételjük meg újra ezt a folyamatot, csak most az ecet mellé adjunk egy csésze szódabikarbónát is.

Ha ezzel a módszerrel mossuk a törölközőinket, egészen biztosan frissek, illatosak, és higiénikusak lesznek. Ne felejtsük, használat után mindig kitenni őket a napra száradni, így elkerülhetjük, hogy újra bebüdösödjenek.