Így legyen tökéletes a szemöldököd 5+1 lépésben!
2019-12-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Szemöldökünk alakja, íve és vastagsága alapvetően határozza meg kinézetünket. Egy szépen megformázott, arcunkhoz illő szemöldök kinyitja a tekintetet, elegánssá és ápolttá teszi megjelenésünket, még akkor is, ha nincs rajtunk smink. Éppen ezért megéri egy kicsit több időt és energiát szánni rá, hogy minden szempontból tökéletes legyen.

A szemöldök arcunk egyik legmeghatározóbb pontja. Ha igényesek szeretnénk lenni, ajánlatos úgy formáznunk azt, hogy közben arcunk se veszítse el a karakterét. És ennek felismerésével válik külön egymástól a szemöldök egyszerű igazítása és a legújabb trend, a szemöldök styling. Míg ugyanis előbbi során csupán az ív körül lévő pár felesleges szálat távolítjuk el, a szemöldök styling egy teljesen új forma kialakítását jelenti, mely forma teljesebbé teszi arcunkat.

1. lépés: Rajzolgassunk

Először is tanulmányozzuk az arcunkat, a szemünk formáját, a természetes színeinket (a hajunk, szemünk színét), mert ezek nagymértékben befolyásolják, hogy az adottságainkhoz milyen szemöldök-típus áll a legjobban. Ha kicsi a szemünk, a vastag szemöldök nem javasolt, mert még jobban összenyomja, ha kerekebb az arcunk, akkor viszont a túl vékonyra szedést kerüljük. Ha bizonytalanok vagyunk, vegyünk egy szem- vagy szemöldökceruzát, egy korrektort és rajzolgassunk. Próbáljuk ki a vastagabb és a vékonyabb verziót is (vékonyítani úgy tudunk, ha lekorrektorozzuk a szemöldök egy részét), és nézzük meg, hogy milyen ívelés lenne az ideális.

2. lépés: Hol kezdődjön a szemöldök?

A következő lépés, hogy meghatározzuk, hol kezdődjön a szemöldökünk, és meghatározzuk, hol van az a pont, ahol ívelnie kell. A szemöldök elejét úgy határozhatjuk meg, ha az arcunk elé egy ceruzát teszünk úgy, hogy az vonalban összekösse az orrcimpát és a belső szemzugot. Ezt a vonalat hosszabbítsuk meg a szemöldökünkig, és jelöljük be.

3. lépés: A szemöldök legmagasabb pontja

Tulajdonképpen ez is színtiszta geometria és az arányok helyes követése. A ceruzát ezúttal is az orrcimpához kell igazítani, de ezúttal a vonalat a pupilla külső részén át húzzuk meg. Ahol a ceruza érinti a szemöldököt, ott lesz a legmagasabb pontja. Jelöljük meg ezt is ceruzával, és ha ügyesek vagyunk, akkor olyan ívet tudunk magunknak varázsolni, ami kinyitja a tekintetünket.

4. lépés: Aminek van eleje, annak van vége is

A ceruzával ezúttal az orrcimpát és a szem külső csücskét kössük össze a képzeletbeli vonallal, majd jelöljük meg. Ily módon már van három megjelölt pontunk, amelyek meghatározzák a végleges formát.

5. lépés: Az ideális vastagság megválasztása

Ha a hossza és az íve is megvan a szemöldökünknek, állapítsuk meg az ideális vastagságot. Érdemes ezzel kísérletezgetni a fent említett ceruzás-korrektoros módszerrel és több verziót megnézni. Ha kiválasztottuk a vastagságot, nekikezdhetünk kiszedni a felesleges szálakat. Arra figyeljünk oda nagyon, hogy mindig kis lépésekben haladjunk, egyszerre tényleg csak pár szálat távolítsunk el, és mindig ellenőrizzük, hogy nehogy túlszedjük a szemöldökünket.

+1 Lépés: Formázás után színezzünk

Ha megvagyunk a szemöldök formázásával, jöhet a színezés. Van, aki a ceruzára esküszik, mások a porral tudnak jobban dolgozni. A ceruza azért jó, mert szépen meg lehet vele rajzolni a szemöldök ívét. A pornál a siker titka a megfelelő ecset használata. Ívet ugyan nehezebb vele rajzolni (arra a ceruza alkalmasabb), de dúsításhoz kiváló. A ceruzánál és a pornál egyaránt fontos a megfelelő szín megválasztása. Ha sötét a hajunk és a szemöldökünk eredetileg is, akkor annál egy árnyalattal világosabbat használjunk. A szőke és világos szemöldökűeknél pedig érdemes egy árnyalattal sötétebb színt választani, mert így sokkal természetesebbnek fog hatni a végeredmény.

Még egy tipp: Ha kicsit kócos a szemöldökünk, mert hosszúak a szálak, a megoldás, ha szemöldökfésűre egy kis hajlakkot fújunk, és azzal átfésüljük. De jó szolgálatot tehet egy gél állagú szemöldökformázó is.

Forrás: Activebeauty