Így kezdeményezz beszélgetést, ha online randizol, hogy választ is kapj!
2023-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Hány olyan beköszönő levelet kaptál már netes társkeresésnél, hogy „Szia”? Mit lehet egy ilyen üzenetre válaszolni? Legjobb esetben is csak pont ugyanezt, ugyanekkora energiaráfordítással. De lássuk be, két sziából elég nehéz egy valódi párbeszédet elindítani.

Egy első randihoz viszont elengedhetetlen, hogy a másiknak felkeltsd a figyelmét és az érdeklődését, amelyhez szükségszerű a kommunikáció. Tudjuk jól, milyen nehéz az első lépéseket megtenni és ráadásul egyúttal jó benyomást kelteni a másik félben, ezért segíteni szeretnénk. Összegyűjtöttünk 10 olyan első mondatot, amellyel bátran kezdeményezhetsz egy beszélgetést bárkinél.

 

1. „Mi volt a legjobb része a mai napodnak?”

Ha csak annyit kérdeznél, hogy milyen volt a napod, akkor valószínűleg olyan válaszra számíthatnál, hogy „jó”. Ebben nincs semmi kapaszkodó, amelyből építkezni lehetne. Ellenben a címben szereplő kérdéssel már egy konkrét dolgot fog megjelölni a partnered, amelyre reagálhatsz, amelyhez kapcsolódhatsz, és megalapozhatsz egy hosszabb levélváltást.

2. „Hová mennénk az első randinkra?”

Bár kissé meghökkentő, mégis remek lehetőség egy érdekes beszélgetés elindításához egy ilyen felütés. Egyrészt megmutatja a másiknak, hogy nem szeretnél hónapokig levelezgetni és esetleg egymás idejét feleslegesen fecsérelni, ha nincs meg köztetek a kémia. Másrészt már az első válaszból megtudhatsz egy érdekes információt a másikról, amelyre válaszolhatsz.

3. „Mi az a 3 emoji, amelyek a legjobban jellemeznék a mai napodat. Kezdem én…”

Ha a legcukibb oldalad szeretnéd először megmutatni, akkor használd ezt a módszert. Akkor is jól jön egy ilyen első üzenet, ha nem vagy a szavak embere.

4. „Remélem ilyen volt az arckifejezésed, amikor megláttad az üzenetemet: (ide válassz egy kedves emoji arcot vagy gif animációt)”

Ezzel hasonlóan az előzőhöz, egy kedves és ártatlan flörtöt kezdeményezel, anélkül, hogy azonnal egy mélyebb és komolyabb párbeszédbe vetnéd bele magad.

5. „Olyan szép idő van ma, nincs kedved egyet sétálni?”

Ha aznap nem is jön össze a személyes séta, annyit biztosan megtudhatsz, hogy szimpatikusnak talál-e a kiszemelted, és persze egy semleges téma után könnyebb elmélyedni egy tartalmasabb beszélgetésben. (például, hogy séta helyett milyen randit preferálna)

6. „Tegnap éjjel láttalak álmomban!”

Ki ne kérdezne erre vissza, hogy vajon mi minden történt még abban a bizonyos álomban?
Ez is érdekelhet! - 5 téma, amit jobb, ha elkerülsz az első randin

 

7. „Milyen csillagjegyben születtél?”

Ha konyítasz kicsit a zodiákus jegyekhez, vagy ha egyáltalán nem, akkor is jó kezdés lehet egy ilyen felütés. Ne ijedj meg, ha csak egyszavas válasz érkezik rá, legalább lesz mire visszakérdezned (például, „és mennyire illik Rád a leírása?”). Persze akkor sincs gond, ha a másik fél nem mutat érdeklődés a téma iránt, akkor megbeszélhetitek, hogy milyen butaság az egész, és máris ott a közös kapcsolódási pont, amelyet továbbszőhetsz.

8. „Épp láttam a legutolsó fotód… az a város nekem nagyon tetszett, Te hogy érezted ott magad?”

Az egyik legkönnyebb beszélgetést kezdeményezni, ha találsz valami olyan információt, fotót a másik adatlapján, amibe belekapaszkodhatsz. Egy úti cél, egy étterem, egy hobbi, bármi, amiben valami közös érdeklődést tudsz felfedezni megkönnyítheti a dolgodat, hiszen máris van miről beszélgetni.

9. „Épp láttam a legutolsó fotód… azt hiszem, legközelebb együtt is elmehetnénk arra a helyre, mert nekem nagyon bejött, Neked hogy tetszett?”

Ha kicsit merészebb ember vagy, akkor akár egy első randit is leszervezhetsz így, aztán ki tudja, mi sül ki a végén a dologból.

10. „Nem tudok dönteni, segítenél? Szerinted X vagy Y?”

Mit helyettesíts be? Lényegében bármit: két könyvet, zenei albumot, éttermet, úticélt, koncertjegyet… Ez már csak a Te fantáziádra van bízva. Ezzel nem csupán jó alapot szolgáltatsz egy beszélgetéshez, de köztudott tény, hogy ha valakitől tanácsot kérsz, annak felkelted az érdeklődését, és értékelni fogja, hogy számít Neked a véleménye. Máris szereztél egy jó pontot nála, és talán az első randitok is összejöhet.

 

Természetesen ezek csak alapötletek, amelyeket továbbgondolva bármelyiket a saját személyiségedhez illőre formálhatsz. Ne felejtsd, ha azt szeretnéd, hogy válaszokat kapj, ahhoz először jól kell feltenni a kérdést. De hidd el, ha valóban egy párkapcsolatra vágysz, megéri beletenni azt a kis plusz energiát!