Így készül az egyszerű húsgolyó
Hozzávalók
4 g bors
1 darab hagyma
70 dkg marhahús
7 dl marhahús alaplé
45 ml olaj
20 g só
4 dl tej
60 dkg tészta
2 darab tojás
100 g zsemlemorzsa
Egyszerű húsgolyó elkészítése
Vágjuk apróra a hagymát.
Tegyük egy nagyobb tálba a húst, az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást és a fűszereket. Alaposan dolgozzuk össze az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
Formázzunk a húsos masszából a kezünkkel kis gombócokat.
Serpenyőben vagy lábasban melegítsünk fel olajat, majd ebben a bő olajban süssük a gombócokat minden oldalukon, amíg szép aranybarnák lesznek.
Készítsük el a szószt. Öntsük egy nagyobb lábasba a marha alaplét és a tejet, adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot is. Folyamatos kevergetés közben várjuk meg, amíg felforr.
Ne hagyjuk abba a kevergetést, hiszen a szósz könnyen odakaphat. Addig főzzük, amíg a szósz krémesen sűrű lesz.
Ha köretként a tésztát választottuk, főzzük meg a csomagolásán található leírás szerint sós vízben.
Tálaljuk a tésztát és a gombócokat forrón.