Így készül az egyszerű húsgolyó
2024-08-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók

4 g bors

1 darab hagyma

70 dkg marhahús

7 dl marhahús alaplé

45 ml olaj

20 g só

4 dl tej

60 dkg tészta

2 darab tojás

100 g zsemlemorzsa

 

Egyszerű húsgolyó elkészítése

Vágjuk apróra a hagymát.

Tegyük egy nagyobb tálba a húst, az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást és a fűszereket. Alaposan dolgozzuk össze az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.

Formázzunk a húsos masszából a kezünkkel kis gombócokat.

Serpenyőben vagy lábasban melegítsünk fel olajat, majd ebben a bő olajban süssük a gombócokat minden oldalukon, amíg szép aranybarnák lesznek.

Készítsük el a szószt. Öntsük egy nagyobb lábasba a marha alaplét és a tejet, adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot is. Folyamatos kevergetés közben várjuk meg, amíg felforr.

Ne hagyjuk abba a kevergetést, hiszen a szósz könnyen odakaphat. Addig főzzük, amíg a szósz krémesen sűrű lesz.

Ha köretként a tésztát választottuk, főzzük meg a csomagolásán található leírás szerint sós vízben.

Tálaljuk a tésztát és a gombócokat forrón.

 

Forrás