Így készíts magadnak kócos hatású kontyot
2021-05-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Ha nem igazán szoktunk kontyot készíteni, akkor ezt a típust nekünk találták ki. Elkészítéséhez fogjuk a hajunkat egy magas lófarokba, majd az ujjainkkal óvatosan húzzunk ki pár hajszálat a copfból, így sokkal szebb struktúrája lesz a hajunknak. Ezután csavarjuk meg a lófarkunkat, majd tekerjük a hajgumi köré. Egy további gumival rögzítsük, fújjunk rá egy kevés hajspray-t, és már el is készültünk.

Amennyiben még nem elég kócos a végeredmény, akkor még ezután is húzhatunk ki hajszálakat, vagy egyszerűen összekócolhatjuk a hajunkat a ujjunkkal.Messy bun készítése haladóknak

Akik már többször készítettek maguknak ilyen típusú kontyot, azok nyugodtan megpróbálkozhatnak az alábbi verzió egyikével, melyek egyébként még gyorsabban készülnek el, mint az előző. Lássuk hát a profi kócos konty két különböző elkészítési módját.

1. elkészítési mód

Fogjuk a hajunkat egy magas copfba, azt csavarjuk meg, majd tekerjük fel csigába. Ezután rögzítsük egy hajgumival, majd az egyik ujjunkkal óvatosan húzzuk szét a kontyot, hogy elérjük a kócos hatást.

2. elkészítési mód

Ennél az elkészítési módnál is fogjuk egy magas copfba a hajunkat, de úgy, hogy csak félig húzzuk át a hajgumin a lófarkat, aminek következtében egy hurkot kapunk. Ezután ismét húzzuk át a copfot a hajgumin, végül azt erősen húzzuk meg. Ha nem elég kócos a kontyunk, akkor ebből is húzhatunk ki pár hajszálat.

Forrás: Activebeauty