Így készíts magadnak egyedi és trendi körmöket!
2021-09-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Metálos körömdíszítés

A metálárnyalatok a körmökön kellő eleganciát sugároznak. Mindegy, hogy ezüst, arany, réz vagy más, csillámszemcséket tar­talmazó színes körömlakkról van szó, valamint az is, hogy rövid, hosszú, kerek vagy hegyes kör­mökre kerül – a lényeg a csillám­ hatás, ami csak úgy vonzza a te­kinteteket. Tökéletes kiegészítőik a kis virágok vagy geometrikus minták, amiket körömmatrica­ként készen megvásárolhatunk. Különösen csodásan mutat, ha sötét alapra világos, illetve világos alapra sötét díszítés kerül.

Így készül: Először távolítsuk el alaposan a régi lakkmaradványo­kat. Ezt követően készítsünk ala­pot egy ápoló alapozólakkal – ez védi a körmöket az elszíneződéstől. Várjunk 10 percet, és vigyük fel a kiválasztott körömlakkot. Hagyjuk 5 percig száradni, és kenjünk rá egy második réteget is, hogy a szín különösen intenzí­ven ragyogjon. További 5 perc száradás után tegyük egy fe­dőlakkal tartóssá a végeredményt. Amikor a lakk teljesen megszáradt, speciális ragasztó­ valragasszuk rá a körömékszert. Vagy díszíthetjük a körmeinket öntapadós körömmatricákkal is, amiket érdemes csipesszel vagy fémspatulával a kívánt helyre il­leszteni. Utolsó lépésként fixáljuk az egészet átlátszó körömlakkal.

 

Hologram & ragyogás

A körmök a holografikus effekteknek köszönhetően a színspektrum minden ár­nyalatában tündökölnek. Ez a körömstílus napsütésben vagy mesterséges fény alatt szinte kaleidoszkopikus hatású. Visszafogott, és ugyanakkor ennek valójá­ban az ellentéte is, s mindenképpen feltűnést keltő.

Így készül: A megtisztított és száraz körmöket készítsük elő egy alapozólakkal. Erre vigyük fel két rétegben a holografikus lakkot, amiket minden átkenés előtt hagyjunk kicsit megszáradni. Zárórétegként pedig egy fedőlakk kerüljön rájuk. Kaphatók alapszínnel rendelkező holografikus lakkok is, de mi is kreálhatunk szép kombinációkat úgy, hogy az általunk kiválasztott színes lakkra húzzuk rá a holografikus réteget. Vagy vásárolhatunk különböző formájú holografikus kö­römmatricákat is, amiket könnyedén felragaszthatunk a zsírtalan körmökre.

 

Márványhatás a különleges megjelenéshez

Ezt az alkotást természetes körmökön és mű­körmökön is elkészíthetjük. Öntapadós műkör­mök minden színben és formában kaphatók – a természetes és rövidtől a hosszú és feltűnőig. Egyszínű dizájnnal, őrült mintákkal vagy telje­sen természetes stílusban is elérhetőek. A mű­körmöket igény és kreatív tehetség szerint ott­hon teljesen egyedien lakkozhatjuk és alakíthat­juk. Nagy előnyük: a zselés lakkoktól eltérően ezeket egy este után újra le lehet szedni.

Így készül: A márványmintás körmöket egy úgy­nevezett vizes technikával a legkönnyebb elkészí­teni. Ehhez készítsünk elő tálat, és töltsünk bele vizet. Mivel csak a körmöket szeretnénk már­ványhatásúvá tenni, először ragasszuk le az ujj­végeket (vagy a műkörmök hátulját is) ragasztó­szalaggal, vagy kenjünk kontúrzselét a körmök körüli részre, valamint az ujjak végére. Első lé­pésben alapozzuk a körmeinket fehér lakkal. Ezt követően különböző színű lakkokból cseppent­sünk a víz felszínére, ahol azok kör alakban szét­terülnek. Cseppentsünk két vagy több színt is egymásba. Most óvatosan húzzunk át a színes körökön egy hegyes tárgyat, például tűt, hajtűt vagy fogpiszkálót. Ettől válik márványossá a min­ta. Ezt követően finoman fektessük rá a körmein­ket a víz felszínén lebegő vékony lakkhártyára. Egy kicsit tartsuk ott őket, és közben fújjuk a vi­zet, hogy megszilárduljon a festék, így a lakkfö­lösleg elválik az ujjainktól. Most nyúljunk a vízbe egy fogpiszkálóval, és a lelógó fölösleges festék­ részeket csavarjuk fel rá. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan húzzuk ki az ujjainkat. Az elkészült al kotásokat fedőlakkal fixáljuk.

 

Az ősz színei

Az őszi színpompa és a fémes csillogás az idei szezon­ban verhetetlen csapatot alkotnak. Idén nemcsak a metál klasszikusok, mint a réz, az ezüst és az arany csillámlanak a körmökön, hanem a teljes színpalettá­ról választhatunk csillogó körömlakkokat. Egy színes változat a french update, amely a francia örökzöld egy színes verziója. A körömvégeket fehér helyett festhetjük például metálszínűre, vagy különféle mintákkal is díszíthetjük. De csavarhatunk is rajta egyet: a körmök vége helyett a körömágynál lévő félholdat is hangsú­lyozhatjuk. Ez is végtelenféleképpen kombinálható – különösen akkor, ha különböző színűre festjük a félhol­dat és a köröm többi részét. Így igazán színpompás lesz a végeredmény – akár vidám­-fiatalos, akár glamúros­-elegáns stílusban alkotjuk meg.

Így készül: Különösen szép, ha egy erőteljes színű alapra csillámló lakkal készítünk díszítést. Lakkozzuk ki a körmeinket az első színnel, száradás után pedig egy metálszínű körömdíszítő tollal rajzoljunk rá pontokat, vonalakat vagy más mintákat és formákat.

Alapápolás

A szépen reszelt körmök idén ősszel a férfiak körében is népszerűek. A szép, természetes hatás elérése érdekében fontos, hogy megfelelően ápoljuk a kör­meinket. A lakkozást érdemes mindig alapozólakkal kezdeni, mert az védi a körmöket az elszíneződéstől, és optikailag egyenletesebbé teszi őket.

Így készül: A körmöket egy durva reszelővel alakítsuk formára, a széleket pedig egy kicsi, finom reszelővel reszeljük simára. A körömágybőrt egy rózsafa pálci­kával óvatosan toljuk vissza, majd lakkozzuk ki a körmeinket színtelen köröm­ lakkal. Az olajokkal és ápoló stiftekkel végzett rendszeres ápolásnak köszönhe­tően szép sima marad a körömfelületünk.

Forrás: Activebeauty