Így iktass be miniedzéseket a napjaidba
2021-07-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A sűrű hétköznapjainkon eljutni az edzőterembe szinte lehetetlenség, hiszen a munkahely–iskola–szupermarket háromszög elveszi az időnk nagy részét. Csak álmodunk róla, hogy hetente kétszer egy-egy órát tudunk edzeni… Akkor mégis mi a megoldás? Iktassunk be miniedzéseket a napjainkba!

Használjuk ki az ebédidőnket!

Egy húszperces intenzív séta az ebédidő alatt felér egy kisebb kardiózással. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor munkába menet és jövet gyalogoljunk 10-10 percet. A legjobb, ha a miniedzéseinkbe be tudjuk vonni valamelyik kolléganőnket is, hiszen ez minket is a rendszerességre ösztönöz.

Válasszuk a lépcsőt!

Most biztosan sokan forgatják a szemüket, hogy ó, ez a legelcsépeltebb alternatív gyakorlat. Nem véletlenül! A lépcsőzés feszesíti a feneket, formálja a lábat és kardiózásnak sem utolsó. Felfelé menet végezhetünk kitöréseket vagy akár ugrálhatunk is, csak előtte győződjünk meg róla, hogy a vezetőség egy tagja sincs a közelben.

Edzés tévénézés közben

Mindannyian utáljuk a hosszú reklámblokkokat, amelyekkel teletűzdelik a kedvenc sorozatunkat. Egyetlen előnye van a dolognak, méghozzá az, hogy a néhány perces szünetben mozoghatunk egy kicsit! Felülés, fekvőtámasz, guggolás vagy akár pár tánclépés is felér egy miniedzéssel. Így lelkiismeret-furdalás nélkül nézhetjük végig a film második részét.

Edzés a gyerekekkel

Minden szülő tisztában van vele, hogy a gyerekek mellett nagyon nehéz időt szakítani magunkra. Ám ha bevonjuk a gyerekeket, két legyet üthetünk egy csapásra: velük is foglalkozunk, illetve a sportolást is kipipálhatjuk. Például végezzünk guggolásokat úgy, hogy közben a karunkban van a kisgyerekünk, akit grimaszolással szórakoztatunk. Ha idősebb gyerkőceink vannak, akkor pedig akár végezhetjük ugyanazokat a gyakorlatokat is.

Nyújtsunk, amikor csak lehetőségünk van rá

A jógának rengeteg jótékony hatása van! Azon túl, hogy segít abban, hogy befelé tudjunk figyelni és elcsendesíti az elménket, az is előnye, hogy szinte bárhol elvégezhetők a jógagyakorlatok. A jóga egyszerre csökkenti a stresszt, megnyugtat és hajlékonyabbá teszi a testünket.

Mozogjunk valamit – bárhol, bármikor, bármit

Lényegében mindegy, hogy valamilyen tudományosan megalapozott gyakorlatot végzünk, amikor van pár percünk, vagy csak aktívan mászkálunk a szupermarket sorai között, miközben tologatjuk az irtó nehéz bevásárlókocsinkat. Az a fontos, hogy mozogjunk, és lehetőleg élvezzük is az adott mozgást. Ha úgy tartja kedvünk, akár riszapárbajt is tarthatunk vacsora után!

Forrás: Activebeauty