Így használd helyesen a színes korrektort!
2022-03-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Mihez is kezdenénk korrektorok nélkül? Sokszor ezek az eszközök mentik meg a napunkat, hiszen még akkor is friss és üde lesz a megjelenésünk, amikor fáradtak és kimerültek vagyunk. A vágyott hatás elérése érdekében azonban nem mindegy, hogy melyik színűt milyen problémára használjuk.

 

Mi a korrektor?

A korrektor egy olyan csodatermék, amivel el tudjuk tüntetni a bőrhibákat, pattanásokat, szem alatti karikákat, piros foltokat vagy apró ráncokat. Ez a hatása annak köszönhető, hogy sokkal több pigmentet tartalmaz egy alapozóhoz képest, azaz jelentősen jobb a fedőképessége. További plusz pont, hogy a legtöbb korrektor számos ápolóanyagot is tartalmaz, így nem csak optikailag tünteti el a bőrhibákat, hanem segíti azok gyógyulását, vagy enyhíti azokat. Fontos megemlíteni, hogy minden bőrproblémára más színű korrektort ajánlott választani. Az alábbiakban eláruljuk, hogy melyik árnyalat mire való.

Korrektor 1x1

Narancs színű korrektor: Ha szép napbarnított vagy alapból sötétebb színű a bőröd, akkor a kékes erek és szem alatti karikák eltüntetésére egy narancsos színű korrektor használata javasolt. Ez képes a legjobban elfedni az árnyékokat. Miután felvitted és eldolgoztad a narancs színű korrektor, kenj fel még egy réteg korrektort, ami azonban már olyan színű legyen, mint a bőröd, így természetes lesz a végeredmény.

Sárga színű korrektor: A sárga korrektorok a sötét, lilás-kékes színű szem alatti árnyékokat és foltokat tüntetik el, így a bőr sokkal egyenletesebb lesz, és simább hatást kelt. Ez a világos bőrűek esetén működik a leghatékonyabban.

Zöld színű korrektor: A zöld szín tökéletesen eltünteti a pattanásokat és vörös foltokat, ugyanis a zöld képes semlegesíteni a pirosat.

Lila színű korrektor: A világoslila színű korrektor sápadt bőr esetén bizonyul jó választásnak, képes ellensúlyozni azt. Ennek oka, hogy amikor fáradt és kimerült vagy, akkor enyhén sárgás beütése van a bőrödnek.

 

2 plusz tipp

Amennyiben gyakran küzdesz pattanásokkal, akkor egy krémes állagú korrektort válassz, ami rendkívül sok pigmentet tartalmaz, így tökéletesen elfedi a pattanásokat és vörös foltokat.

Száraz bőr esetén a folyékony korrektorok bizonyulnak jó választásnak, ellenben a púderesek használata egyáltalán nem javasolt. A folyékony korrektorok esetében még arra érdemes figyelni, hogy teljesen elegendő vékonyan felvinni, így elkerülhetjük a maszkhatást.

Forrás: Activebeauty