Így frissítsd fel a bemutatkozásod, hogy sikeresebb lehess az online társkeresésben!
2024-01-18  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Napjaink legnépszerűbb online társkereső oldalain sem találja meg mindenki azonnal a vágyott boldogságot. A világ és az elvárások folyamatosan változnak, így, ha már Te is hosszabb ideje vagy jelen egy-egy ilyen online ismerkedő felületeken, és eddig nem jártál sikerrel, akkor itt az ideje, hogy felülvizsgáld és frissítsd a bemutatkozó oldalad. Cikkünkben összegyűjtöttünk 5 tippet, amelyek Neked is segíthetnek figyelemfelkeltőbb profilt kialakítani, hogy még több randimeghívást kaphass!

 

Friss, valódi! fotót töltsd fel magadról.

Az első benyomás rendkívül fontos, ezért mindig tartsd naprakészen a profilképedet. Válassz olyan képeket, amelyeken láthatóan jól érzed magad, és amelyek tükrözik az aktuális énedet. Ha az elmúlt időben változott a külsőd, akkor érdemes új fotókat feltöltened. Nem éri meg hamis képekkel próbálkozni, mert az első személyes találkozás alkalmával, vagy akár még hamarabb kiderül a csalás, és elszáll a boldog párkapcsolat lehetősége is.

 

Legyen önazonos a bemutatkozó szöveged.

Amikor először regisztráltál az oldalra, még valószínűleg fogalmad sem volt arról, hogy miként is működik ez az egész. Jó eséllyel gyorsan írtál egy-két általános, szűkszavú mondatot magadról, aztán már bele is vetetted magad a keresgélésbe. Esetleg vártad, hogy az „öledbe pottyanjon” az ideális partnerjelölt. Sajnos ez az esetek nagy többségében nem így működik. Hogyan fogj mégis hozzá?

Először is legyél őszinte. Néhány mondatban írd meg, hogy ki vagy, miért vagy itt, kit keresel. Van hobbid, mi az a dolog az életben, amit szenvedélyesen szeretsz, és mi az, amit nem bírsz elviselni. Fogalmazd meg, hogy milyen kapcsolatra vágysz, és Te mit tudsz nyújtani a leendő párodnak. Emeld ki azokat a tulajdonságaidat, amelyeket Te és mások is sokra értékelnek benned, vagy bármi olyan dolgot, amit fontosnak találsz az életedben. Kerüld a sablonos kifejezéseket, és színesítsd a szöveget személyes élményekkel, célokkal.

 

Emeld ki az érdeklődési körödet.

Ha van egy hobbid, vagy bármi olyan tevékenység, amelyet rendszeresen űzöl, akkor mindenképpen ejts róla szót. Használj címkéket és kiemeléseket. Így azok, akik elolvassák a bemutatkozásodat, könnyebben eldönthetik, hogy tudnak-e azonosulni veled, van-e köztetek közös kapcsolódási pont, vagy sem.

 

Fogalmazd meg, hogy kit keresel.

Természetesen alapvetően nem a külső tulajdonságokat kell itt felsorolni (kivéve, ha csak és kizárólag egyféle típusú emberrel szeretnél ismerkedni, ami azonban nem túl jó hozzáállás), hanem sokkal inkább azt kell megfogalmaznod, hogy milyen kapcsolatot keresel. Hosszú távon gondolkodsz, vagy csak lazára vennéd, családot és gyereket akarsz pár éven belül, vagy inkább olyan társat keresel, akivel beutazhatod a világot. Írd le, hogy mi az belső tulajdonság, ami nagyon fontos számodra a másikban, és ami nélkül egy kapcsolatot nem tudsz elképzelni.

 

Ügyelj a stílusra.

Az első pár mondat a bemutatkozó szövegedben kritikus. Legyenek könnyedek, akár humorosak, de mindenképpen tükrözzék a személyiségedet. Mutasd meg a barátaidnak, kérd ki a véleményüket, fogalmazd át többször, amíg olyannak nem érzed, amely vonzó lehet mások számára.

Ami a legfontosabb, hogy időről időre frissítsd a profilodat, mindig legyen aktuális, és olyan, amely valóban visszatükrözi a személyiségedet. Csak így lehetsz hiteles egy első randin, és növelheted az esélyeidet arra, hogy akár második találkozóra is meghívást kapj.

 

Ez is érdekelhet! - Hogyan kelts jó benyomást egy online társkeresőn?