Így formálják át az ételek az arcunkat!
2021-09-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Glutén arc

Jellemzők:

- Pattanások a homlokon, az orcán és az állon

- Felduzzadt és piros orca

- Sötét foltok az állon

Okok:

Nagyon sokan gluténérzékenyek, de nem tudnak róla. Az ő esetükben gyulladásos folyamatokat okoz a glutén a szervezetben, melyek felduzzadt és piros orcákhoz vezetnek, továbbá gyulladt pattanásokat okoznak. Ezen kívül úgy vélik a szakemberek, hogy a gluténérzékenység fokozza a sejtaktivitást és erősebb pigmentációt okoz, utóbbi pedig sötét foltokkal jelentkezik.

Megoldás:

Ahhoz, hogy minél előbb megszabadulj a pattanásoktól, le kell mondanod a gluténról, sok vizet kell innod, és minél több rostot kell bevinned a szervezetedbe. Ennek köszönhetően az arcduzzanatok is hamarosan el fognak tűnni.

 

Cukor arc

Jellemzők:

- Ráncos homlok

- Beesett arc

- Vékony bőr

- Aknéra hajlamos bőr

- Szürkés, sápadt bőr

Okok:

A finomított szénhidrátokat azonnal cukorrá alakítja át a szervezetünk. Ez a felesleges mennyiség elraktározódik a kollagénben, így lassítva a sejtmegújulást. A bőr ettől öreg és sápadt lesz, továbbá apró ráncok keletkeznek a homlokon.

Megoldás:

A legideálisabb, ha kerülöd a cukrot. Amennyiben ezt nem vagy képes kivitelezni, akkor már azzal is sokat javíthatsz a helyzeten, ha jelentősen lecsökkented a finomított cukor mennyiségét a tányérodon.

 

Tejtermék arc

Jellemzők:

- Duzzadt szemhéjak

- Szem alatti karikák

- Sápadt orcák

- Számos pattanás és mitesszer az állon

Okok:

Az öregedéssel együtt egyre kevesebb olyan enzim található a szervezetben, mely képes lebontani a tejcukrot, sőt, egyeseknél teljesen el is tűnik. Ebből kifolyólag akkor is kialakulhat a laktózintolerancia, ha korábban nem volt ilyen problémánk. Ha az intolerancia ellenére is viszel be tejcukrot a szervezetedbe, ez gyulladást okozhat, mely a szem körül jelentkező pattanásokkal és duzzanatokkal válik láthatóvá.

Megoldás:

Legalább 1 hónapig kerüld a tehéntejet és helyettesítsd szója- vagy zabtejjel, majd figyeld meg, hogyan változik a bőröd.Boros arc

Jellemzők:

- Pirosas bőr

- Ráncok vagy pattanások a szemek között

- Lógó szemhéjak és ráncok a szemek alatt

- Száraz, ráncos bőr az orcákon

- Megnagyobbodott pórusok

Okok:

Az alkohol elvonja a szervezetből a vizet, aminek következtében mélyebbek lesznek a ráncok, ezzel együtt pedig láthatóbbak is. A borban található gyümölcscukor továbbá megtámadja a kollagént, ami többek közt a bőr rugalmasságáért felel. Ennek következtében nagyobbodnak meg a pórusok is. A bor hatására kitágulnak a kapilláris erek, amitől piros színű lesz a bőr.

Megoldás:

A leghatékonyabb megoldás, ha legalább 3 hétig nem iszol alkoholt, így regenerálódni tud a bélflóra. Az idő letelte után pedig figyelj arra, hogy inkább olyan borokat válassz, melyeknek alacsonyabb a cukortartalmuk.

Forrás: Activebeauty