Húsgombócleves gombával
2024-10-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-30 dkg darált sertéshús

-1 cs. friss kapor

-2 ek. rizs

-3 szál sárgarépa

-2 szál fehérrépa

-5 dkg gomba

-1 fej vöröshagyma

-1 tv paprika

-2 szem koktélparadicsom

-1 cs. petrezselyem

-1 ek. olaj

-2 tk. vaj

-1 liter zöldségleves, 3 kockából

-10 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)

-1 dl tejföl

-1 ek. liszt

Elkészítés:

A darált húst sózzuk, borsozzuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. A húst a rizzsel és 1 teáskanálnyi kaporral összekeverjük, és vizes kézzel kis golyókká formázzuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikára, a gombát apróra, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.

Mély serpenyőben felmelegítjük az olajat a vajjal, hozzáadjuk a répákat, 2-3 perc múlva a gombát is, megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felengedjük 2 dl hideg vízzel.

Fazékban felforraljuk a levest, beletesszük az egész hagymát. Amikor forr a lé, a hagymát kidobjuk. A levesbe rakjuk a gombócokat és a párolt zöldségeket, a paprikaszeleteket, a koktélparadicsomot és a borsót. Kevés borssal, a kaporral, a petrezselyemmel ízesítjük. Együtt főzzük, ameddig a gombóc meg a zöldség megpuhul. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez, újra forraljuk és tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

1 adag: 354 kcal