Húsgombócleves gombával
Hozzávalók 4 személyre:
-30 dkg darált sertéshús
-1 cs. friss kapor
-2 ek. rizs
-3 szál sárgarépa
-2 szál fehérrépa
-5 dkg gomba
-1 fej vöröshagyma
-1 tv paprika
-2 szem koktélparadicsom
-1 cs. petrezselyem
-1 ek. olaj
-2 tk. vaj
-1 liter zöldségleves, 3 kockából
-10 dkg zöldborsó (gyorsfagyasztott)
-1 dl tejföl
-1 ek. liszt
Elkészítés:
A darált húst sózzuk, borsozzuk. A kaprot leöblítjük, finomra vágjuk. A húst a rizzsel és 1 teáskanálnyi kaporral összekeverjük, és vizes kézzel kis golyókká formázzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répákat karikára, a gombát apróra, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
Mély serpenyőben felmelegítjük az olajat a vajjal, hozzáadjuk a répákat, 2-3 perc múlva a gombát is, megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felengedjük 2 dl hideg vízzel.
Fazékban felforraljuk a levest, beletesszük az egész hagymát. Amikor forr a lé, a hagymát kidobjuk. A levesbe rakjuk a gombócokat és a párolt zöldségeket, a paprikaszeleteket, a koktélparadicsomot és a borsót. Kevés borssal, a kaporral, a petrezselyemmel ízesítjük. Együtt főzzük, ameddig a gombóc meg a zöldség megpuhul. A tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez, újra forraljuk és tálaljuk.
Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 354 kcal