Hűséges, bátor és igaz: Mulan ismét a mozivásznon!
2020-09-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Az elismert rendező, Niki Caro kelti most életre Kína legendás harcosának történetét a Disney Mulan (12) című filmjében. A rettenthetetlen fiatal lány mindent kockára tesz a családjáért és hazájáért, így válik belőle az egyik legnagyobb harcos, aki valaha született Kínában.

 A kínai ballada által ihletett film egy hihetetlen történetet mesél el, miközben a rendkívül sokszínű kínai kultúrába is betekintést nyújt nézőinek. Az átélhető érzelmeket, nagyszabású akciójeleneteket és lélegzetelállító látványvilágot egyesítő Mulan mindenkihez szól, miközben a becsület, a család, az idősek tisztelete és a kötelességtudat időtlen témáit járja körül.

 A Disney először 1998-ban dolgozta fel Mulan történetét egy animációs filmben, ami világszerte nagy sikert aratott.

 „Az eredeti ballada évszázadokkal ezelőtt született és azóta is rendkívül népszerű” – mondja Jason Reed, az új Mulan producere. „A rajzfilm megismertette a nyugati közönséggel. Most az volt a célunk, hogy az eredeti balladát és a hőn szeretett animációs verziót is felhasználva valami újat és izgalmasat alkossunk, miközben tiszteletben tartjuk eme inspiráló történet legfőbb elemeit. Arra koncentráltunk, miként lehet valaki bátor, hűséges és kötelességtudó úgy, hogy közben önmagához is hű marad.”

 

 „Ami igazán egyedülálló Mulanban, az az elhivatottsága” – folytatja Reed. „Ő maga tetszik nekem a legjobban a történetben. Amikor az eredeti animációs filmet néztem, tetszettek a helyszínek, tetszett a zene, tetszett a humora, de ami igazán mély benyomást tett rám, az Mulan figurája volt. Noha nő, és kínai, a küzdelme rezonált velem is fiatalkoromban. Hogyan teljesítheti valaki kötelességét? Miként kell jót cselekedni? Hogyan képes valaki beilleszkedni, megtalálni a helyét? Ezek számomra fontos kérdések, így ezekre épül az új, élőszereplős adaptáció.”

 Bill Kong vezető producer úgy érzi, a mai közönség könnyedén azonosulhat Mulannal, noha bátorságának történetét több száz évvel ezelőtt mesélték el először. „Bár Mulan a mesékben már hosszú-hosszú ideje létezik, jelleme és tettei jelenünk nőit tükrözik. Kiváltképp a mai fiatal kínai nőket. Amit Mulan képvisel, az nagyon is jellemzi a mai világot és azt, ahogy az emberek gondolkodnak manapság.”

A Mulan (12) szeptember 10-től látható a mozikban.

Az előzetesét itt nézheted meg!