Honnan tudhatod, hogy a párod valóban támogatja a céljaid elérését?
2022-11-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor két emberből egy pár lesz, akkor sem szűnnek meg egyedi személyiségként létezni. Egy párkapcsolatban is megmaradnak az egyéni céljaink és vágyaink. De amíg egyesek valódi támogató társként viselkednek, addig mások inkább keresztbe tesznek párjuk saját céljainak, csak, hogy a saját akaratukat érvényesíteni tudják. Ez utóbbi viselkedés persze egyáltalán nem egészséges, és hosszú távon valószínűleg tönkre is teszi a kapcsolatot.

Honnan tudhatod, hogy a Te partnered valóban támogatja, hogy elérd a céljaidat?

A párod ad Neked elég „énidőt”.

Ha az ember szerelmes, akkor minél több időt szeretne a kedvesével tölteni, mégis vannak az életben más dolgok is. Ha a párod megértő, és pontosan átérzi mennyire fontos számodra, hogy egy álmod teljesüljön, akkor kérés nélkül is hagyja, hogy elég szabad időd legyen a cél megvalósítására. Tegyük fel, hogy egy blogot vezetsz, és szeretnéd elérni, hogy minél többen olvassák, és rendszeresen meg tudj jelentetni új tartalmat rajta, akkor a kedvesed hagy időt számodra, hogy zavaró külső tényezők nélkül csak az írásra koncentrálhass.

A párod motivál, amikor Te már feladnád.

Bármennyire is ég benned a vágy, hogy sikerre vigyél valamit, mindig vannak nehezebb időszakok, amikor úgy érzed, hogy valahol elveszítetted a motivációdat, és elbizonytalanodsz, hogy valóban megér-e ennyi áldozatot, amennyit meghozol érte. Ez nem lustaság, csak a szervezeted esetleg így jelez, hogy túl sokat dolgozol. Ilyenkor fontos egy társ, aki segít felkelni a padlóról, hitet önt beléd, és felébreszti a belső motivációdat.

A párod nem önző.

Nem mindenki tud megértő és elnéző lenni a partnere egyéni céljai felé. Ők azok, akik inkább megsértődnek, és mellőzőttnek érzik magukat, amelyet a párjuk szemére is vetnek. Egy igazi támogató társ ezzel szemben inkább önként második helyre teszi magát, és hagyja, hogy dolgozz a vágyaidért. Nem panaszkodik, nem hibáztat, és nem várja el, hogy a kedvéért feladj mindent, ami fontos számodra.

Ez is érdekelhet! - A párod a legjobb barátod? Nem biztos, hogy ez jót tesz a kapcsolatnak

A párod a legnagyobb drukkered.

Ezt onnan fogod érezni, hogy ő mindig ott lesz a hátad mögött, bármikor számíthatsz rá, elhalmoz bókokkal és dicséretekkel, bátorít és ösztönöz. Ugyanakkor nem fél kritizálni, de csakis konstruktívan, hogy még jobb lehess, és még sikeresebb. Ha olyan szerencsés vagy, hogy ennyire támogató a párod, akkor valóban a világ tetején érezheted magad, és nem lesz előtted semmi lehetetlen!