Hogyan zárjuk az ismerkedést egy sikertelen randi után?
2024-04-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Ahogy az élet bármely területén, így a társkeresés és randizás során is előfordulhat, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy azt elképzeltük. Ez természetes része az ismerkedésnek, és bár nem mindig könnyű, fontos tudni, hogyan kell civilizáltan visszavonulni egy kínos találkozó után. Nézzük, hogyan tehetjük ezt kíméletesen, odafigyelve a másik érzéseire is!

1. Ismerd fel a jeleket: Az első pillanattól kezdve érzékeljük a helyzetet. Ha egyikőtök sem lelkesedik különösebben, akkor lényegesen könnyebb az elbúcsúzás, de még ha az egyik fél reménykedik is, fontos észrevenni és elfogadni azt, hogy az érdeklődés nem kölcsönös.

2. Légy őszinte és világos: Bár nem könnyű, az őszinteség mindig a legjobb megoldás. Ha nincs kedved folytatni, bátran kommunikáld ezt a másik féllel. Ne húzd az időt, és ne hagyj félreérthető jeleket magad után.

3. Adj visszajelzést: Különösen akkor, ha a partnered folytatná az ismerkedést. Legyél egyértelmű, hogy miért szeretnéd inkább lezárni a dolgot, így segíthetsz neki is könnyebben túljutni a helyzeten.

4. Ne húzd az időt: Ne halogasd a visszavonulást vagy az indoklást. Minél hamarabb tisztáztok mindent, annál jobb mindkettőtöknek.

5. Legyél kíméletes: Bár fontos az őszinteség, próbálj meg nem bántani a másikat a visszavonulás során. Legyél udvarias és tisztelettudó, ahogy elköszönsz tőle.

6. Törődj a másikkal: Még ha a randi nem sikerült is jól, mindig törődj a másik fél érzéseivel. Bármi legyen is az ok, köszönd meg neki a találkozót, és búcsúzz el tőle illendően.

 

Sajnos nem zárulhat minden randi a második találkozó ígéretével, nem lesz minden ismeretségből párkapcsolat, de ettől még fontos, hogy ilyen helyzetben is oda kell figyelni a másik fél érzéseire, és az őszinteség mindig a legjobb út.

Ez is érdekelhet! - 3 kapcsolat, ami már akkor kudarcra van ítélve, amikor még el sem kezdődött