Hogyan találj párra? 11 tanács, hogy Veled is megtörténjen
2020-06-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szerelem. Az életünk mozgatója. Ha épp nincs párod, akkor úgy tűnhet, hogy körülötted mindenki majd kicsordul a boldogságtól. Egy párkapcsolat gyönyörű dolog, de maga az párkeresés is fantasztikus élmény. Viszont azzal talán mindenki egyetért, hogy sosem könnyű. A boldogság általában nem pottyan csak úgy az öledbe, Neked is tenned kell érte. Készen állsz rá?

Olvass tovább, és találj párra Te is az alábbi 11 tanács segítségével! 

1. tanács: Fektess magadba!

Ez az első és legfontosabb, ha randizásról van szó. Nem kell topmodellnek lenned, de legyél ápolt. Nem kell salátán élned, de figyelj oda a kondíciódra. Nem kell eldobnod a múltad, és a régi kapcsolataid emlékeit, de csak a jelenre koncentrálj. Nem kell dúsgazdagnak sem lenned, de legyenek rendben a pénzügyeid. Összességében legyen az életed kerek egész, és sugározz életkedvet.

2. tanács: Ismerkedj!

Csak úgy találhatod meg a párod, ha keresed mások társaságát, és megismersz minél több embert. A legegyszerűbb mód erre, ha regisztrálsz egy online társkereső oldalon, ahol több száz jelölt között válogathatsz. De közben eljárhatsz szórakozni a barátaiddal, vagy a kollégáiddal. Ismerkedhetsz bárhol máshol is, könyvklubbokban, edzőteremben, vagy akár a zöldségesnél. Csak a saját elszántságod szabhat határt.

3. tanács: Randizz!

Sokan azt gondolják, hogy majd, ha eljön az ideje, akkor a szerelem csak úgy megtörténik. Hidd el, jobb, ha teszel is érte. Randizz aktívan, mert így az esélyed is megnő a célod eléréséhez.

Ezt is olvasd el! - Hány randi kell egy párkapcsolathoz?

4. Találd ki, hogy kit keresel!

Ha már sok randin voltál, akkor valószínűleg körvonalazódik benned, hogy kire is vágysz. Mi fontos számodra? A közös érdeklődési kör? Vagy valaki, akinek jó a humora? Esetleg a hasonló jövőkép? Bármi is legyen az, már szűkíteni tudod a kört a keresésnél.

5. tanács: De maradj a realitások talaján!

Miközben megszűröd, hogy kivel mennél el randizni, jó, ha nem emeled túl magasra az elvárásaidat. Tűzz ki bizonyos alapvető határokat, de azért ne menj bele a legapróbb részletekbe, mert különben nem marad senki, aki mindenben megfelelő lenne számodra.

6. tanács: Nyíltan beszélj a legfontosabb elvárásaidról!

Ha komoly kapcsolatot keresel, akkor ezt világossá kell tenned a randipartnereid számára is, hiszen nem mindenki szeretne elköteleződni. Ne vesztegesd az időd olyanokra, akik mást akarnak, mint Te.

7. tanács: Figyelj a piros zászlós jelekre!

Biztosan előfordul majd olyan az ismerkedés során, hogy adott partner sok szempontból megfelelne az elvárásaidnak, míg más dolgai negatívan érintenek. Például nem tartja be az ígéreteit, esetleg apróbb hazugságon kapod, vagy épp minden találkozótokról elkésik. Ha ezek a rossz tulajdonságok már a kezdet kezdetén zavarnak, akkor később is fognak, így nincs sok értelme folytatni.

8. tanács: Mutasd ki az érzéseidet!

Ez nem mindenkinek megy egyszerűen. Különösen akkor, ha a múltban megbántottak, esetleg többször is. De a partnerednek látni kell az érzéseidet, a jókat is, és a rosszakat is.

9. Bízz a megérzésedben!

Már az első randi után érezni fogod legbelül, hogy működik-e köztetek a kémia. Ha igen, akkor jöhet a folytatás. Ha nem, akkor köszönj el. Ilyenkor nincs szükség észérvekre, csak hallgass a szívedre.

10. Készülj fel a visszautasításra!

Ha kinyitod a szíved a világ felé, akkor sajnos össze is törhet. Újra és újra. De a randizáshoz, és a párkereséshez ez is elkerülhetetlenül hozzá tartozik. Egy biztos: nem számít, hogy Téged kosaraznak ki, vagy Te köszönsz el, nem szabad feladnod.

11. Állj készen arra, hogy újrakezd!

Egy rosszul sikerült randi után nincs sok kedved egy másikhoz. Mégis ezt kell tenned. Adj időt magadnak, de ne várj örökké. A múltból tanulj, viszont minden következő randit fogadj el új lehetőségként a boldogságodhoz vezető úton.

Párra találni nem mindig egyszerű, és néha sokkal tovább tart, mint szeretnéd. De nem szabad félúton megállnod, és feladnod. Minden kudarc után van remény, csak tenned kell érte.