Hogyan szakíts 30 évesen?
2024-03-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Túl a harmadik x-en már valószínűleg reálisabb képet alkotsz a randizásról, mint fiatalabb korodban. Jó eséllyel több párkapcsolaton is túlvagy, talán néhány komolyabb is akadt köztük, és pontosan tudod, mit akarsz - vagy mit nem.

30 évesen egy szakítás érzelmileg talán sokkal megterhelőbb és komplikáltabb lehet, mert ebben az életszakaszban általában már több energiát fektetünk egy kapcsolatba. Mit tehetsz, ha mégis ilyen helyzetbe kerülsz?

Legyél őszinte - A szakítások általában nem váratlanul történnek. Te és a párod valószínűleg komolyabb konfliktusba kerültetek, legyen az pénzügyi nézeteltérés, egy bizalomvesztés, vagy egyéb okokból. Ebben az életkorban már nincs értelme várni, hogy majd magától minden jobbra fordul. Épp ellenkezőleg, nincs időd, amit feleslegesen pazarolhatsz egy működésképtelen kapcsolatra.

Egyezzetek meg a további teendőkről – Ki költözik el, ki fizeti ki a tartozásokat, kié lesz a kutya, ki mondja le a tervezett nyaralást, vagy éppen kivel maradnak a gyerekek. Állapodjatok meg arról is, hogyan mondjátok el az érzelmileg érintett ismerőseiteknek, családtagjaitoknak.

Zárd le önmagadban is – Talán ez a rész a legnehezebb egy szakítás során, hogy miként kezeld az érzelmeidet, engedd el a haragod, és lépj túl a múlton.

Hagyj magadnak időt a gyászra – Nem kell egy nap alatt túl lenned életed egy meghatározó szakaszán. Ha mindent sikerült elrendeznetek, és a közös dolgokat felszámolnotok, akkor legyél kicsit egyedül. Éld meg a szomorúságot, a dühöt, és emlékezz a jóra.

Gondold végig, hogy mi nem működött – Sokat segít a lezárásban, ha megpróbálsz tanulni a múltban elkövetett hibákból, és a tapasztalatokat magaddal viszed egy következő kapcsolatba.

Vállald fel a felelősséget – Nem csak a kapcsolat fenntartásához kell két ember. A siker is mindkét félen múlik. Ha nem ismered el, hogy hol hibáztál, akkor újra és újra meg fogod tenni a jövőbeni párkapcsolataidban is. Ezzel pedig ismét előrevetíted az újabb kudarc lehetőségét.

 

Ez is érdekelhet! - 5 hiány, ami a kapcsolat végét jelenti