Kolibri szelet
2024-03-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 16 szelethez

A tésztához:

-2 banán (érett)

-20 dkg ananász (konzerv)

-18 dkg finomliszt

-2,5 dkg porcukor

-2 tojás

-1 dl olívaolaj

-1 tk. szódabikarbóna

-1 mk. fahéj

-1 tk. vanília aroma

-5 dkg dió

A krémhez:

-10 dkg vaj (szobahőmérsékletű)

-15 dkg porcukor

-25 dkg mascarpone

-1 lime

-1 tk. vanília aroma

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy kb. 25x20 cm-es tepsit. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és egy csipet sót.

A banánt meghámozzuk, pépesre törjük villával, az ananászt nagyon apróra vágjuk. A diót mozsárban darabosra törjük/összevagdaljuk. A gyümölcsökhöz keverjük a tojásokat, az olajat és a vaníliát, majd összedolgozzuk a száraz hozzávalókkal. A legvégén beleforgatjuk a diót is.

A formába simítjuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. (tűpróba). Ha még nem sült meg, de a teteje már sötétbarna, kezd pirulni, akkor tegyünk rá egy alufóliát, és úgy süssük tovább. Hűtsük ki egy kicsit, és fordítsuk rácsra a további teljes kihűlésig.

A krémhez a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd keverjük hozzá a krémsajtot. Végül hozzáadjuk a vaníliát, valamint a lime reszelt héját és levét.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük. A tetejére felaprított diót szórunk. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém, és könnyen szeletelni tudjuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva