Hogyan randizz a 21. században?
2021-08-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Tetszik vagy sem, az utóbbi évtized sok változást hozott a randizás világába. A szerelem és a párkapcsolatok egyidősek az emberrel, de az internet térhódításával itt is minden kicsit más lett. Ma már mindent a telefonokon és a laptopokon keresztül intézünk, így tartjuk a kapcsolatot, vásárolunk, dolgozunk, és persze ismerkedni is sokszor a neten keresztül próbálunk.

De mit tegyél, ha igazán komoly kapcsolatra vágysz?

Ma már számtalan társkereső oldal és mobil applikáció közül választhatsz. Vannak olyanok, amelyek inkább a fiataloknak szólnak, ahol csak laza flörtökre, kalandokra számíthatsz. Ha nincs kedved a vakrandikhoz és a felületes viszonyokhoz, akkor nincs szükséged ezekre az applikációkra. Sose felejtsd el, hogy mit miért teszel, mi az igazi célod, ezért ne érd be kevesebbel.

Ne mindegy, hol keresed

Az emberek gyakran a megszokásaik és a korábbi rutinjuk szerint döntenek és cselekszenek. Így van ez a társkereséssel is. Sokan még mindig hisznek abban, hogy egy bárban vagy szórakozóhelyen fognak rátalálni az igazira. Nincs ezzel semmi baj, hiszen van, akinek összejön, de olyan is sok akad, akinek nem. Ha azon kapod magad, hogy újra és újra rosszul választasz, és mindig ugyanazokat a hibákat követed el, akkor talán ideje lenne elgondolkoznod rajta, hogy tényleg a megfelelő helyen próbálkozol-e.

Kerüld a vakrandikat!

Egy vakrandi lehet szórakoztató és izgalmas, főleg, ha egy romantikus filmben látod. Sajnos a valóságban elsülhet nagyon rosszul is. Különösen nem Neked ajánlott, ha egyébként is nehezen nyílsz meg mások előtt, és nem vagy egy társaság középpontja típus. Ráadásul egy vadidegen, akiről tényleg semmit nem tudsz, könnyen megvezethet, és óriási csalódás lehet a vége.

Egy éjszakából nem lesz életre szóló szerelem

Hányszor mentél már bele egy futó románcba úgy, hogy azt remélted, most minden más lesz. Hogy ez végre több lesz egyetlen éjszakánál, és örökre együtt maradtok? És hányszor lett igazad?
Ha eleged van a futó viszonyokból, és komoly kapcsolatra vágysz, akkor viselkedj is úgy. Az egyéjszakás kalandok talán szórakoztatóak, és még csak elköteleződnöd sem kell, de utánuk nem marad más, csak az üresség és a magány. Ne így próbáld erősíteni az önbizalmad, és nem így keress pozitív megerősítést, mert csak csalódni fogsz.

Miért regisztrálj egy megbízható társkereső oldalra?

Ha kevés az önbizalmad, és sosem mernél leszólítani egy vadidegent egy bárban, vagy a sok munka mellett nincs időd szórakozni járni, és személyesen ismerkedni, akkor is van lehetőséged valódi párkapcsolatra lelni. Szerencsére nem csupán kalandorokra bukkanhatsz az interneten, hiszen léteznek olyan társkereső oldalak is, ahol mások is komoly kapcsolatra vágynak. Mielőtt bármelyik oldalra regisztrálsz, nézz utána alaposan. Jó, ha sok regisztráltja, magyar nyelvű ügyfélszolgálata és megbízható háttere van egy ilyen oldalnak.

Ezt is olvasd el! - Működik az online társkeresés? A válasz: IGEN, ha jól csinálod!

Egy jó szolgáltatás sosincs ingyen

Ne lepődj meg, ha egy weboldalon pénzt kérnek bizonyos szolgáltatásokért, hiszen a boltban is fizetned kell a megvásárolt termékekért, és a moziban sem ingyen nézhetsz meg egy filmet. Ha egy társkereső oldalon fizetős szolgáltatások is vannak, az magasabb minőséget és megbízhatóbb szolgáltatást feltételez. Persze légy körültekintő, és mielőtt bármire előfizetsz, nézz utána az oldalnak.

Szánj rá időt!

Még, ha nem is személyesen teszed, a társkeresés időigényes folyamat. Az internetes ismerkedés nagy előnye, hogy bárhonnan és a saját időbeosztásod szerint használhatod a szolgáltatást, így könnyebb lehet beilleszteni a sűrű napirendedbe.

Legyél aktív!

Ne várj arra, míg a szerelem csak úgy betoppan az ajtódon. Ha már regisztráltál egy netes társkeresőre, akkor legyél aktív tagja az oldalnak, hiszen csak így járhatsz sikerrel. Tölts fel képeket, írj érdekes bemutatkozást, és küldj sok levelet. Kerüld a kliséket, legyél önmagad, és hidd el, hamarosan Neked is sikerülni fog.