Tekintélyes adomány a lovasberényi állatmenhelynek
2021-08-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Ajánló

Ekkora adományt még talán egyetlen kutyaotthon sem kapott egyszerre: a lovasberényi állatmenhely 6,5 tonna táppal lett gazdagabb a Hungarian Vizsla Inu projekt és Czanik Balázs jóvoltából.

A pénzügyi befektetésekkel foglalkozó cég már a vállalkozásuk megalakulásakor meghatározta, hogy felelősséget szeretnének vállalni a környezetük jobbá tétele érdekében. Első célként a menhelyi kutyák életminőségének javítását tűzték ki.

„Cégünk kriptovalutájának - ezáltal a befektetések - értéke ahogy növekszik több százszorosára, így a jótékonykodásra szánt, direkt erre a célra elkülönített számla értéke is gyarapszik. Ebből tudtuk a lovasberényi állatmenhelybeli adakozásunkat megfinanszírozni, ami egyébként immáron a hatodik jótékonykodási eseményünk is egyben” – mondja Sándor Fábián, a Hungarian Vizsla Inu egyik alapítója.

A Fejér megyében működő állatvédelmi egyesületnél átlagosan 150 kutya és 60 macska van. A menhely működéséhez havi 2,5 millió forintra van szükség.

"Mintegy 5 éve hoztuk létre az egyesületünket, melynek keretében az állatmenhely működik; speciális helyzetű, sérült, rosszul tartott, illetve újszülött és nagyon idős állatokat mentünk. Fennállásunk óta többezer kutyának és macskának találtunk szerető gazdit. Hatalmas összegeket emészt fel az állatok gondozása - orvosi költség, etetés, szállítás, stb. -, ezért folyamatosan keresünk szponzorokat, önkénteseket, és minden támogatásnak örülünk. A pénzadományok jelentik a legnagyobb segítséget, hiszen azt arra tudjuk fordítani, amire épp a legnagyobb szükség van. A legutóbbi, 6,5 tonnás táp és tisztítószer adomány rengeteget jelent nekünk, és nagyon hálásak vagyunk érte. Ehhez még csak hasonló mennyiséget sem kaptunk egyszerre, eddig 0,5 tonna volt a maximum. Így körülbelül fél évig biztosított a kutyák és macskák étkeztetése" - mondja Lajos Bence, a Lovasberény FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület müveleti vezetője.

Az esemény támogatásában a népszerű fitness edző, Czanik Balázs is részt vett.

„Gyerekkorom óta szeretem a kutyákat, mindig volt házi kedvencünk, jelenleg is van egy nagyon aranyos terrierünk. Gyakran veszek részt olyan projektekben, melyekben segíthetek a rászoruló állatoknak. Most gigantikus mennyiségű, közel 6,5 tonna élelmiszert, valamint számos tisztítószert adtunk a lovasberényi menhelynek. Nagyon boldog vagyok, mert így az itt lévő kutyusoknak legalább fél évig nem korgó gyomorral kell lefeküdniük aludni” – hangsúlyozza Czanik Balázs.

A Hungarian Vizsla Inu projekt és Czanik Balázs jótékonysági akciója ezzel nem ér véget, hamarosan másik menhelyeknek is szeretnének segítséget nyújtani.