Hogyan oldható fel a férfi és nő közötti örök feszültség?
2022-04-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Bizonyára hallottad már az alábbi kijelentéseket:

„Minden ember más.” „Minden férfi különböző.” „Minden nő különböző.” „A férfiak és a nők agya másként működik.” „Ha egy férfi azt mondja, hogy igen, akkor úgyis gondolja, míg egy nőnél ez koránt sincs így.” Persze még folytathatnánk a sort, amellyel bizonyára a nagy többség egyet is értene.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a férfiakhoz hasonlóan a nők is sokkal egyenesebb és egyértelműbb válaszokat adnának, így nem generálva több konfliktust. Nem igaz? Vagy mégsem?

Szerelembe esni és elköteleződni egy kapcsolatban

A férfiak és nők valóban másként gondolkodnak, így, ha sikeres párkapcsolatot szeretnél, akkor fontos ezeket a különbözőségeket megértened. Kivételek mindig akadnak, de általában a férfiak a pillanatnak élnek. Ők most és itt akarják jól érezni magukat. Ezzel szemben a nők a jövőn gondolkodnak, hogy mi lesz a kapcsolattal 3 hónap, vagy akár 3 év múlva. A nők minden idejüket és energiájukat a partnerüknek áldozzák, de csak akkor, ha előrevetíthető a kapcsolat pozitív jövője. A férfiak a mának élnek, a nők a holnapnak, ezért is állandó a feszültség a két nem között.

A nőknek meg kellene fordítani ezt a helyzetet, és rákoncentrálni a mostra.

Csak gondolj bele, ha előre tudnád a közös jövőt egy-egy partnerrel, akkor már az első randin menekülőre fognád. Egy kicsit engedd el magad, és hagyd, hogy a férfiak aggódjanak helyetted a jövő miatt. Ha lassítasz a tempón, akkor lehetőséged lesz kiélvezni minden percet, és sokkal közelebb kerülhettek egymáshoz a partnereddel.

Ha megéled a pillanatot, akkor egy pozitív élményt szerezhetsz a partnerednek.

Amikor a partnered felfigyel rá, hogy ugyanúgy viselkedsz, mint ő, azzal felébreszted benne a vágyat, hogy újra és újra találkozni akarjon Veled. Így már ő akar hozzád tartozni, ő szeretne beilleni az életedbe, ő akar hosszabb távon a társad lenni ebben.

Ez is érdekelhet! - Miről álmodik a nő?

A férfi akkor fog a közös jövőtökön gondolkodni, ha azt látja, hogy Te nem aggódsz miatta.

Ha egy nő végre a jelennel kezd el foglalkozni, és gondtalanul élvezi a mostot, akkor tud a férfi igazán elköteleződni mellette. Hiszed vagy sem, a férfiak számára ugyanúgy fontos, hogy a nő elfogadja őket, sokuk önértékelési zavarokkal küzd, nem tudnak kiigazodni az érzelmeiken, és mindezt a bizonytalanságot rejtik el egy fal mögé, hogy kívülről magabiztosnak és erősnek tűnjenek. Ezért is fontos számukra, hogy a párjuk elfogadja és értékelje őket olyannak, amilyenek valójában, és nem olyannak, amilyennek tettetik magukat.

De az elfogadáshoz az kell, hogy Te is elfogadd saját magadat!

Egy férfi sem fog addig hinni Neked, amíg nem érzi rajtad, hogy Te is elfogadod magadat olyannak, amilyen. Csak ezután mer majd megnyílni előtted tiszta szívből és őszintén, megmutatva a gyengeségeit, illetve az eltitkolt hibáit.