Hogyan nyerd vissza a régi önmagad egy szakítás után? 6 bevált módszer
2020-09-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Senki nem akar szakítani. És senki nem akarja, hogy szakítsanak vele. Bármelyik eset is történik Veled, rosszul fogod érezni magad a bőrödben. Akármennyire is fájdalmas azonban, az élet nem áll meg, Neked is tovább kell lépned. Persze ez nem megy egyik napról a másikra.

Olvass tovább, és ismerj meg 6 működő tippet, hogy minél hamarabb élvezni tudd újra az életed!

Ismerkedj!

Nem annyira a szerelmet kell keresned egy szakítás után azonnal, de fontos, hogy emberek között legyél. Amellett, hogy elvonulsz csendes magányodba, hogy feldolgozd és lezárd a múltat, próbálj meg minél több baráti meghívást is elfogadni, hogy új élményeket szerezhess, illetve új embereket ismerhess meg. Ez egy olyan alkalmat ad a gyógyulásra, amelyet otthon a négy a fal között nem tapasztalhatsz meg. Rájössz majd, hogy a Föld forog tovább, és számtalan lehetőség áll még nyitva előtted.

Mozogj!

A sport nem gyógyír mindenre, és nem ad választ az összes problémádra. De nagyszerű segítség a gyógyulásban. A testmozgás energiával tölti fel a szervezetedet és kitisztítja a gondolataidat. Másrészt remek alkalom, hogy emberek között legyél, illetve az önbizalmadra is jó hatással lesz.

Maradj távol a közösségi médiától!

Szakítás után az egyik legjobb tanács, amit megfogadhatsz, hogy kerülöd a közösségi oldalakat. Ne akard látni, hogy mit csinál az exed. Vagy mire nyomott like-ot. Vagy kivel volt szórakozni. Esetleg, ki az új párja. Ha mégsem szeretnéd teljesen kizárni az életedből a kedvenc appjaidat, akkor legalább kövesd ki, és blokkold a volt partered profilját egészen addig, amíg meg nem erősödsz lelkileg.

Ezt is olvasd el! - Randizás szakítás után: honnan tudhatod, hogy már készen állsz rá?

Légy megértő önmagadhoz!

Ahelyett, hogy saját magadat hibáztatnád mindenért, és túlanalizálnád a korábbi párkapcsolatodban történteket, inkább tanúsíts együttérzést. Létfontosságú, hogy odafigyelj magadra ebben az időszakban. A legtöbb szakítás nem egy emberen múlik. Bármit is gondolsz, vagy vág a fejedhez az exed, nem csak a Te hibád. Ez az igazság. Egy kapcsolat fenntartásához két ember kell, egyenlő mértékben.

Adj magadnak elég időt!

Az idő minden sebet begyógyít. Biztosan Te is hallottad már ezt a mondást. Talán az első napokban még nem hiszed el, de aztán pár hét múltán rájössz majd, hogy mégis igaz. Engedj magadnak elég időt a felejtésre és a múlt lezárására.

Legyél egyedül kicsit!

Bár a cikk elején pont az ellenkezőjét javasoltuk, mégis fontos egy kis magány is a gyógyulási folyamatban. Találj valami olyan elfoglaltságot, ami örömmel tölt el, és csináld. Fess képet, olvass el néhány regényt, játssz a gitárodon, nézz sorozatokat, vagy aludj, amennyit csak bírsz. Mindegy, melyiket választod, a lényeg, hogy érezd újra jól magad a bőrödben és nyerd vissza a biztonságérzetedet.

Közhelyesen hangzik, de egy szakítás mindenkit megvisel. A legjobb módja annak, hogy gyorsan visszanyerd a régi önmagadat, ha olyan dolgokat csinálsz, amitől jobban érzed magad. Találkozz a barátaiddal, sportolj, keress egy hobbit. Meg persze hagyj magadnak elég időt a sebek begyógyulására!