Hogyan merj kilépni a komfortzónádból?
2022-07-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A növekedéshez és fejlődéshez elengedhetetlen a változás. Változni viszont csak úgy lehetséges, ha nem ugyanazt tesszük, amit eddig. Amikor eldöntöd, hogy többet, jobbat, vagy egyszerűen csak mást szeretnél, akkor bizony ki kell lépned a komfortzónádból. Ez persze szinte mindenkinek félelmetes és ijesztő, még annak is, aki még magának sem vallja be. Az ismeretlentől ösztönösen tartunk, de kockázat nélkül siker sincs.

Ha épp Te is elérkeztél az életedben egy olyan ponthoz, amikor változtatni szeretnél, akkor komoly döntéseket kell meghoznod. Az eredményekhez szükség lesz a kitartásodra és az elszántságodra. Az alábbi lépések pedig segítenek az elindulásban!

Ismerd meg, hogy mi vár Rád a komfortzónádon kívül!

Ez az első és fontos lépés, hogy térképezd fel, mire számíthatsz, ha egyszer felemeled a feneked a kényelmes fotelből. Melyek azok a dolgok, amelyek félelemmel töltenek el, és miért. Aztán lépj eggyel tovább, és vállalj be néhány apró kockázatot, amivel még túl nagy csalódás nem érhet. Tűzz ki kisebb célokat, amelyek révén olyanná válhat az életed, amilyet elképzelsz magadnak, és amelyet szerinted megérdemelnél. Ezek a mérföldkövek jelentik majd számodra a legnagyobb motivációt az utadon.

Kezdd el élvezni a kényelmetlent!

A legjobb módja, hogy kilépj a kényelmedből, ha elkezded. A siker nem fog az öledbe pottyanni egyetlen nap alatt, és egyetlen próbálkozás is kevés lesz. Ha felvállalsz egy-egy kellemetlen lépést, és túl leszel rajta, már nem is tűnik majd olyan kényelmetlennek, és ráadásul újabb lökést fog adni, hogy folytasd.

Tanulj a hibáidból!

Sokan azért félnek kilépni az ismeretlenben, mert attól tartanak, hogy nem lesznek elég jók, elég ügyesek, szépek vagy tökéletesek. Holott senki nem csinál elsőre mindent jól. De pont a hibáink lehetnek a legnagyobb tanítóink. Az új tapasztalataink segítségével legközelebb már sikerrel elérhetünk egy-egy célt, és mind közelebb érhetünk a vágyott életünkhöz.

Ez is érdekelhet! - A sikeres első randi szabályai

Kezd kicsiben!

Senki nem mondta, hogy azonnal fel kell égetned maga mögött mindent. Épp ellenkezőleg, csak kis lépésekben haladj. A kis sikerek adnak majd önbizalmat a nagyobbak eléréséhez. Ha például félsz nagy közönség előtt beszélni, akkor tegyél pár próbát néhány barát és családtag előtt, csak azért, hogy szokd a helyzetet, amikor minden kíváncsi szempár Rád szegeződik és Téged figyel. A frusztráltság és a zavar teljesen természetes az elején, de minél több tapasztalatot szerzel, annál bátrabb leszel.

Vedd magad körül más bátor társakkal!

Ezt nem hagyhatod ki. Ha valamiben jobb akarsz lenni, akkor keress olyan embereket, akik ugyanezzel foglalkoznak, és már sokkal profibbak benne, mint Te. Másold őket, lesd el a trükkjeiket, és használd a tudásukat. Ez az egy lépés óriási hatással lesz a Te saját utadra is.