Hogyan mérgez meg egy kapcsolatot a féltékenység?
2022-05-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Amikor egy ismeretség még friss, és épp, hogy elkezdődött valami köztetek, akkor minden olyan szép. A nap összes percét együtt szeretnétek tölteni, csak Ti ketten számítotok, a külvilág megszűnik körülöttetek. De amíg kezdetben olyan jó érzés, hogy a másik mennyire szeret Téged, és csak magának akarja minden rezdülésedet, addig a kapcsolat előrehaladtával ez a fajta túlzott kötődés egyre terhesebb lesz számodra. Amit egykor még szerelemnek hittél, az ma már féltékenység, amely sosem tesz jót egy párkapcsolattal.

A féltékenység bánt

Amikor a páros egyik, vagy akár mindkét tagja túlzottan féltékeny, az sosem tereli megfelelő irányba kettejük kapcsolatát. Teljesen normális dolog, ha valaki biztonságban szeretné tudni a szerelmét, és a nap folyamán érdekli, hogy van. De egy féltékeny ember a társát minden pillanatával elszámoltatja, Ahelyett, hogy együtt fejlődnének, és közösen növekednének, inkább mérgezővé kezd köztük válni a viszony, és a másik már szabadulna tőle. De persze azt mondani, hogy szakítani akarsz, illetve ténylegesen meg is tenni, nem ugyanaz. Egy ekkora döntést az ember nehezen lép meg.

Teljes kontroll

Egy ilyen beteges féltékenység elfajulhat odáig, hogy a párod tudja minden jelszavadat, és folyamatosan szemmel tartja a beszélgetéseidet, levélváltásaidat másokkal. Veszekedést szít köztetek, ha egy férfi ismerősöd fotóját lájkolod, vagy szerinte félreérthető üzenetet küldtél egy kollégádnak. Egy féltékeny partner teljes egészében magának akar Téged, és senki mást nem enged a közeledbe. Állandósul a feszültség köztetek, csak titokban mersz már találkozni a barátaiddal, sőt a családoddal, miközben folyton a partnereddel kell lenned.

Ez is érdekelhet! - Féltékeny típus a párod? Ezt kell tenned!

Lépj ki!

Ha úgy érzed, hogy a partnered féltékenysége átalakult teljes kontrollá, és emiatt megfakult az iránta érzett szerelmed, akkor itt az idő, hogy kilépj ebből a mérgező kapcsolatból. Várj ki egy alkalmas pillanatot, amikor épp egyedül vagy, és hagyj ott mindent. Menj el egy barátodhoz, vagy a családodhoz, mondd el nekik mi történt, és kérd a segítségüket. Ha egyszer meglépted ezt, akkor nincs visszaút, nem szabad engedned könyörgésnek, sem hamis ígéreteknek, mert hidd el, semmi sem lesz más, ha visszamész hozzá.