Féltékeny típus a párod? Ezt kell tenned!
2021-08-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Vannak emberek, akik természetüknél fogva féltékeny típusok, és nem telik úgy el egy napjuk sem, hogy valami miatt ne éreznék rosszul magukat, legyen szó valami komolyabb problémáról, vagy csak semmiségekről. Persze a féltékenység egy bizonyos szintig akár jótékony hatással is lehet egy párkapcsolatra, hiszen szenvedélyt és izgalmat csempészhet két ember életébe. Másrészről viszont pont az extrém féltékenység az, ami tönkre tehet mindent, és vezethet végül a szerelem elmúlásához.

Szerencsére ilyen esetekben is van néhány módszer, amellyel felélesztheted a köztetek lévő tüzet és megmentheted a kapcsolatot. Csak kövesd az alábbi tanácsainkat!

Viselkedj pozitívan a párod közelében!

Nélkülözhetetlen, hogy türelmes legyél egy párkapcsolati krízis esetén. Ilyenkor csakis az segíthet, ha mindkét fél optimistán közelíti meg a problémát és az egész viszonyt. Amikor a partnered újra féltékenykedni kezd, akkor készen kell állnod, hogy ezeket a negatív rezgéseket pozitívakkal semlegesítsd. Beszélj csendesen, megnyugtató hangon, amely jó hatással lesz az ő hozzáállására is. Újra és újra nyugodtnak és elfogadónak kell maradnod, így magad mellé állíthatod a partneredet is. De mindezt próbáld úgy, hogy a párod érzéseit tartsd tiszteletben, hogy semmiképpen nem érezze azt, hogy kioktatod, vagy éppen nem veszed komolyan.

Mutasd ki a szerelmedet egyedi módon!

A partnered féltékenysége eredhet abból a félreértésből is, hogy Te nem tudod igazán kimutatni felé a legbensőbb érzéseidet. Ezen változtatnod kell, ezért próbálj egyedi és kreatív lenni. Ha hosszabb ideje együtt vagytok, akkor Te ismered legjobban, hogy mivel tudnál a kedvében járni (lehet az egy finom vacsora, egy kényeztető masszázs, vagy akár egy régóta tervezett, de meg nem valósított közös program). Ez megmutatja majd neki, hogy fontos számodra, és odafigyelsz rá, így nincs oka féltékenykedni sem. Az ilyen pozitív megerősítésekre újra és újra szükség van minden párkapcsolatban.

Ezt is olvasd el! - Féltékeny Rád a barátod? Mi számít normálisnak, és mi az, ami már túlzás?

Ha az exedhez hasonlítod, akkor csak pozitívan tedd!

Az egyik leggyakoribb hiba, amit csak elkövethetnek a párok, hogy az aktuális partnerüket az exükkel mérik össze, ráadásul negatív módon. Ezzel sajnos nem oldódik meg egy féltékenységi probléma, sőt! Minden párkapcsolatban vannak ugyanis rossz és jó dolgok, mindenkinek vannak hibái és erényei, ezért nem igazságos valaki mást alapul venni. Ha viszont azt mondod a párodnak, hogy senki más nem szeretett még Téged ennyire, és senki nem volt ennyire odaadó, mint ő, az képes fellobbantani a szenvedélyt újra köztetek.

Ha szereted a párod, de ő végtelenül féltékeny, akkor megér néhány próbálkozást és erőfeszítést, hogy megmentsd a kapcsolatot. Légy pozitív és mutasd ki az érzéseidet, ezzel talán visszanyerheted a bizalmát, így újra boldogok lehettek Ti ketten együtt.