Hogyan leplezd le, ha a párod megcsal?
2021-07-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A legtöbb nő számára talán a legrosszabb rémálom, hogy a párjuk hűtlen lesz hozzájuk. Ha mindehhez még némi önbizalomhiány, és önértékelési zavar is társul, akkor az örökös (és talán alaptalan) féltékenység tönkre tehet mindent.

De hogyan bizonyosodhatsz meg róla, hogy nem csak kitaláció az egész, és a párod sajnos tényleg megcsal? Kövesd az alábbi tippjeinket!

 

Hallgass a belső hangra!

A nők különösen intuitívak. Hogy mit is jelent ez? Pusztán annyit, hogy általában jók a megérzéseik. Bármi is legyen a felszínen, mi legbelül pontosan tudjuk, mi az igazság. Ha alapvetően nem vagy féltékenykedős természet, de mégis felmerül benned a gyanú, akkor valószínűleg igazad is van. Soha ne hagyd figyelmen kívül azt a bizonyos belső hangot, amely mindig megsúgja, hogy mire figyelj.

Beszélj a pároddal a félelmedről!

A nők nemcsak a megérzéseikre hagyatkozhatnak, hanem az empatikus készségeikre is. Csak szembesítsd a partnered a megérzéseiddel és a gondolataiddal, majd olvass a válaszából és a testbeszédéből. Tudni fogod, hogy mikor hazudik és mikor mond igazat. A mozdulatai, a hanglejtése, a gesztusai elárulják, hogy rejteget előled valamit. De azért légy óvatos, maradj fegyelmezett és magabiztos.

Figyelj a legnyilvánvalóbb jelekre!

Ha szeretnéd bebizonyítani, hogy a párod megcsal, akkor a legegyszerűbb, amit tehetsz, hogy nyitott szemmel jársz, és figyelsz minden gyanús jelre. Gyakran eljár otthonról a párod esténként, anélkül, hogy tudnád, mit csinál? Rajtakaptad már bármilyen hazugságon korábban? Rendszeresen csetel valakivel a telefonján, de előled elrejti az üzeneteket? Természetesen addig, amíg csak feltételezéseid vannak, nem szabad gyanúsítgatnod, különösen nem szemtől szembe. Bizonyítékok és konkrétumok nélkül csak egy túlzottan féltékenykedő, paranoiás barátnő látszatát keltenéd.

Ezt is olvasd el! - Tekinthető-e egyszerű hibának a hűtlenség, vagy sokkal inkább döntés kérdése?

Fókuszálj a viselkedésére!

Különös szokásokat vett fel mostanában? Azok az emberek, akik titkos viszonyt folytatnak valakivel, teljesen kifordulnak önmagukból a partnerük közelében. Kevésbé igénylik az intimitást, jobban odafigyelnek az öltözékükre, új szokásokat vesznek fel, és a párjuk számára furcsán viselkednek. Persze nem minden ilyen, látszólag ok nélküli változás mögött áll hűtlenség, mégsem hagyhatod figyelmen kívül.

Senki nem érdemli meg, hogy megcsalják és a szemébe hazudjanak. Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendjén a kapcsolatodban, akkor fontos, hogy nyitott szemmel járj, keresd a jeleket, és őszintén beszélj a félelmeidről a pároddal. Csak a tények megismerése után döntheted el, hogyan tovább.