Hogyan lépj ki egy rossz kapcsolatból
2017-02-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat Bizonyára sokakkal megesett már, hogy olyan párkapcsolatban találták magukat, amely (már) nem tette őket boldoggá. Az emberek többsége ilyenkor a szíve mélyén érzi, mi lenne a helyes döntés, de ezt mégsem egyszerű meghozni. A következő gondolatokkal megpróbálunk segíteni, hogy meg tudd hozni a döntést a továbblépéshez.

Ha boldogtalanok vagyunk egy kapcsolatban, jobb minél előbb lezárni, és tovább lépni. Ez nem könnyű feladat, de meg kell hozni a döntést. Sokan összekeverik a függőséget a szerelemmel. Ez a két dolog igencsak hasonló abból a szempontból, hogy a szerelmesek szinte ugyanolyan agyi aktivitást mutatnak párjuk láttán, mint az alkohol után sóvárgó alkohol függők. A szerelem bizonyos tekintetben egy tőről fakad a függőséggel, viszont nem árt tudni azt, hogy az egészséges szerelem nem csak ebből áll, hiszen jelen van benne például a bizalom, a tisztelet és az elkötelezettség is. És valójában ezek segítenek át azokon a napokon, amikor háttérbe szorul a szenvedély.

Figyelj a családod és barátaid visszajelzéseire a párkapcsolatodat illetően. Biztos lesznek olyanok, akik mellett jól érzed magad, mert megerősítik azt, hogy a párod odavan érted és végül minden rendben lesz és biztatnak, és biztos lesznek majd olyanok is, akik mellett rosszul fogod érezni magad, mert állandóan célozgatnak a hibáidra és hülyének fognak tartani amiatt, hogy egy lúzerrel is képes vagy együtt maradni. Ebben az esetben mindkét visszajelzésre szükséged lesz, hiszen az egyik az önbizalmadat erősíti, a másik pedig változtatásra ösztönöz. Ilyenkor nem árt, ha egy kicsit magadra is figyelsz és elemzed egy kicsit a saját gondolataidat és érzéseidet is. A lényeg, hogy felismerd, neked mi a legjobb.

Ha pedig már eldöntötted, hogy szakítasz, készíts szigorú haditervet és tartsd is magad hozzá. Ha azon gondolkodsz, hogy felhívod a párod, mert egyedül érzed magad, akkor cseréld le a gondolatod első részét valami másra, például felhívod a barátnődet vagy olvasol egy jó könyvet, mert egyedül érzed magad. Fontos, hogy hozzá már semmi ne vezessen vissza.

Egy párkapcsolatból való kilépés alkalmával az emberek félnek az egyedülléttől, félnek az ismerős terep elhagyásától, de ugyanakkor nagyon sok tényező lehet még, ami maradásra bírhat.

Soha nem könnyű lezárni egy kapcsolatot, főleg úgy, hogy a döntést egyedül kell meghoznod. A döntés a te kezedben van, senki nem kényszeríthet arra, hogy együtt maradj valakivel, akivel már nem érzed jól magad. Valószínű lesznek pillanatok, amikor elbizonytalanodsz, hogy valóban ezt akarod-e. Ilyenkor csak tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit is szeretnél igazából, milyen kapcsolatra vágysz, és ezt megkapod-e jelenleg.