Hogyan közelíts bizalommal az idegenekhez?
2022-09-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Új emberekkel ismerkedni legtöbbünk számára kényelmetlen és kellemetlen élmény, de életünk során számtalanszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor elkerülhetetlen. Elég, ha csak egy rendezvényre, egy új munkahelyre, vagy természetesen a párkeresésre gondolunk.

Nem kell azonban, hogy félelemmel töltsön el egy-egy ilyen alkalom, csak kövesd az alábbi tippjeinket, hogy Te is sikerrel vedd az akadályokat.

Pozitív testbeszéd

A tested rengeteg dolgot elárul a személyiségedről, anélkül, hogy mindez tudatosulna benned. Ezért sem árt jobban odafigyelned, hogy mit üzensz a külvilág felé a mozdulataiddal. Mosolyogj és emeld fel a fejed. Ezzel magabiztosságot és nyitottságot sugárzol, így mások is bátrabban nyitnak majd feléd. Igazítsd a lábfejed afelé az ember felé, akivel beszélni szeretnél, ezzel kifejezed érdeklődésedet, míg a keresztbe tett kezeket kerüld, mert az meglehetősen elutasító és bezárkózó pozíció.

A többi ember testbeszédére is figyelj oda. Azok, akik már ki akarnak szállni egy beszélgetésből, gyakrabban elfordulnak, és másfelé tekintgetnek. Találj egy ilyen „unatkozót”, és sokkal könnyebb dolgod lesz ismerkedni vele.

Terepszemle

Egy rendezvény vagy egy bár remek hely, hogy új ismeretséget szerezz. Valószínűleg sokan lesznek körülötted, így jobban fontolóra kell venned, hogy kivel szeretnél közelebbről megismerkedni, és kit akarsz elkerülni inkább. Legyen a kezedben egy pohár ital, az sem baj, ha csupán ásványvíz, a lényeg, hogy azt sugározd, jól érzed magad itt, és maradni szeretnél. Ha egy számodra szimpatikus ember üres kézzel ácsorog vagy üldögél, akkor jó apropó lehet meghívni egy italra, és így beszélgetésbe elegyedni vele.

Sétálj körbe a teremben és hallgass bele a beszélgetésekbe. Ha Neked tetsző témára figyelsz fel, akkor nyugodtan kapcsolódj be, egy-egy érdekes hozzászólással. A végén pedig esetleg merülj mélyebb beszélgetésbe egyetlen, izgalmas személlyel a korábbi társaságból. Itt már nem lesz kínos csend, megtört köztetek a jég, csak folytatni kell egy magával ragadó párbeszédet.

Ez is érdekelhet! - Mit kérdezz valakitől, akivel először találkoztál?

Mikor kezdj beszélgetni?

Több apró jelzés is megmutatja számodra, ha valaki nyitott a Veled való beszélgetésre, és csak arra vár, hogy kezdeményezz. Ilyenkor közvetlenül a szemedbe néz, és talán Rád is mosolyog.

Ha jobban figyelsz, akkor észreveheted, hogy mélyebbeket lélegzik a közeledben, vagy finoman bólint egyet. A fontos, hogy járj nyitott szemmel, és keresd a lehetőséget. Ha csak bebújsz egy csöndes sarokba, akkor valószínűleg hiába fogod várni, senki nem talál majd Rád. Vedd inkább a kezedbe az irányítást!