Hogyan kezdj újra randizni egy hosszú párkapcsolat után? 5 szakértői tanács
2019-10-22  /  Szerző:   /   Randi Egy hosszú párkapcsolat után nem könnyű újra belerázódni a párkeresésbe. Számtalan kérdés felmerül ilyenkor mindenkiben. Készen állsz már rá? Hogyan fogj hozzá? Hol keress egyedülálló embereket? Hogyan szólíts meg egy idegent?

Mint annyi minden máshoz az életben, a randizáshoz is szükség van szándékra, energiaráfordításra, és persze némi szerencsére. Az sem baj, ha túlesel néhány kudarcélményen is, hiszen ezekből még többet tudsz tanulni, fejlődni.

Ha Te is hasonló cipőben jársz, akkor mielőtt belefognál, ülj le, és olvasd el tippjeinket, amelyek segítenek az újrakezdéshez.

1. Fogadd el, hogy lesznek rossz randevúk

Az ismerkedésre egy folyamatként tekints. Biztosan fogsz olyan emberrel is találkozni, aki egyáltalán nem illik hozzád, és az egész randi szörnyű lesz. De ez, hidd el, így van jól. A rosszul sikerült találkák révén is tapasztaltabb leszel, és egyre könnyebben megy majd a párkeresés. Amikor ugyanis találkozol egy ellenpéldával, akkor sokkal egyszerűbb lesz megfogalmazni, hogy kit is szeretnél igazán. De azt sose hagyd, hogy egy ilyen átmeneti kudarc elvegye a kedved az egésztől.

Ez is érdekelni fog! Túl vagy egy szakításon? Foglalkozz magaddal! – De hogyan?

2. Mindenképpen próbáld ki az online társkeresést

Napjainkban már mindenki ezt teszi, hiszen így számtalan potenciális jelölttel lesz módod megismerkedni. Ráadásul ezeken az oldalakon különböző tulajdonságokra, és egyéb jellemzőkre szűrten kereshetsz, így csak azok fognak megjelenni a listádon, akik szimpatikusak lehetnek számodra. Még egy fontos előnyt biztosít a netes keresgélés. Nem kell személyesen leszólítanod egy számodra vonzó jelöltet, helyette egyszerűen küldhetsz neki egy üzenetet. Így kisebb a nyomás, és legfeljebb kapsz egy virtuális nemet, ami sokkal kevésbé visel majd meg, mintha szemtől szembe mondanák neked.

3. Járj el szórakozni a barátaiddal

Ha már úgy érzed, hogy készen állsz egy új kapcsolatra, akkor kérd a barátaid segítségét is. Mozdulj ki velük, így nem csak a kedved lesz jobb a társaságuktól, de Te is vonzóbb leszel mások számára. Ráadásul egy közös baráti társaságban két idegen is sokkal könnyebben beszélgetésbe keveredhet, mert mindketten biztonságban érzik magukat. Még az is lehet, hogy a legjobb barátod találja meg számodra a nagy Ő-t.

4. Csak mond, hogy „Hello”

Tegyük fel, hogy szimpatikus számodra valaki, de félsz hozzá odamenni, és leszólítani. Ilyenkor a legcélravezetőbb módszer, ha egyszerűen odalépsz elé, és köszönsz neki. Próbáld meg szokványos, baráti beszélgetésként felfogni a dolgot, és akkor kevésbé fogsz izgulni ezen a helyzeten. Persze, ha ő egyértelműen jelzi, hogy nem kíváncsi Rád, akkor nem szabad erőltetned. De tudod, ha meg sem próbálod, akkor sosem fogod megtudni, hogy ő esetleg nyitott lenne-e irányodban.

5. Tudd, hogy nem vagy egyedül

Ha párkeresésről van szó, akkor hidd el, mások sem igazán tudják, hogy miként fogjanak bele. Aki mást mond, biztosan hazudik, talán még önmagának is. Randizni ugyanis nehéz. Bátorság kell megtenni az első lépést, és még nagyobb merszre van szükség személyesen találkozni egy idegennel. Így, ha kicsit elveszettnek is érzed magad, akkor emlékezz rá, hogy a többieknek sem egyszerűbb.

par