Hogyan kérd meg párod kezét?
2017-02-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Sok lány kislánykora óta álmodozik arról, hogy egyszer megkérik a kezét. Vajon hol fog megtörténni: tengerparton, étteremben, moziban vagy éppen az Eiffel-torony tetején? Most lerántjuk a leplet arról, amiről álmodoznak a lányok, és hogy ahhoz képest, hogyan történik életük egyik legszebb pillanata. Sőt, mutatunk pár aranyos videót is hazai lánykérésekről!

A Scienceosrelationships.com végzett egy felmérést, melyből kiderült, hogy a nők mindössze 15%-a szeretné azt, ha párja nyilvánosan, mások előtt kérné meg a kezét. 17%-a szeretné, ha szűk családi és baráti körben kérnék meg, a legtöbben, a nők 69%-a pedig azt szeretné, hogy a nagy pillanatnál csak kettesben lennének.

Az egyik legfontosabb kérdés: mikor és hol? A legnépszerűbbek az esti órák voltak, ami pedig magában foglalja a naplementét is. További jó hír, hogy a legtöbb nő elképzelt és valós eljegyzésének ideje általában egy időpontra esett.

És hogy melyek voltak az álom-helyszínek? Az első a tengerpart, a második az „otthon”, a harmadik az étterem, negyedik helyen holtversenyben a "séta közben" és a híres épületek, az ötödik helyen pedig a parkok és a szép kinti helyszínek végeztek.

Most lássuk, hogy alakult ez a lista a valóságban! Első helyen végzett az otthoni lánykérés, második helyen a tengerpart, harmadik helyen az étterem, negyedik helyen a parkok, kertek és ötödik helyen a séta közbeni lánykérés. Nem áll messze az álomtól, bár az Eiffel-torony sajnos kimaradt.

De mégis, kinek mondják el először a nagy hírt a lányok? A válaszadók 19%-a egy barátjának, 15%-a a testvérének, de a döntő többség, 43% a szülőknek újságolja el először.

Bár az utóbbi években úgy tűnik, egyre kevésbé trendi a klasszikus lánykérés, azért mégis azt gondoljuk, hogy igenis van létjogosultsága a térdre ereszkedős „Leszel a feleségem?” kérdéseknek is. Mert bizonyára jó az, ha közös döntéseket hozunk közös életünkről, de az talán még jobb, ha a már eldöntöttnek minősülő tényt valamilyen formában ünnepélyessé, és ezáltal emlékezetessé tesszük.

Sok férfi óvakodik a lánykérés pillanatától és halálra izgulja magát előtte. Ezért, lányok, örüljetek annak, ha párotok veszi a bátorságot, és izgulását félretéve mégis megkéri a kezeteket. A lánykérésnél a legfontosabb, hogy mindenki a saját világának megfelelően élje meg a pillanatot. Ez közös életetek egyik fontos pillanata, és leginkább a párotokat értékeljétek azért, mert feltette a kérdést, nem pedig a körítést. Persze, egy nőnek mindig jólesik, ha párja plusz örömet akar szerezni és a lánykérésre készül is egy kicsit. Lánykéréskor általában valamilyen bénázás mindig kerül a történetbe, de ez adja a pillanat igazi báját.

Végül pedig mutatunk pár lánykérős videót, amit IDE kattintva tudtok megnézni.