Hogyan hagyd magad mögött a párkapcsolati bizonytalanságot 7 lépésben?
2020-05-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor bizonytalan önmagában, a párjában és a kapcsolatában. Ha randizásról van szó, akkor ezek az érzések még inkább intenzívebbé válnak. De sajnos a rossz gondolatok az együttélés minden szakaszában felbukkanhatnak, és képesek tönkre tenni mindent, ha nem vigyázol. Természetesen nem kell így lennie, de ehhez szükség van arra, hogy idejében tegyél ellene.

Olvass tovább, és ismerd meg azt a 7 lépést, amellyel magad mögött hagyhatod a párkapcsolati bizonytalanságot!

1. lépés: Ne hidd, hogy csak Rólad szól!

Talán bizonytalan vagy a párod elkötelezettségében, mert a korábbi partnereid hűtlenek voltak? Ez nem a Te hibád. Mint, ahogy az sem, ha attól félsz, hogy a Te szerelmed sem lesz tartós, mert a szüleid is elváltak, és igazából még egyetlen jól működő kapcsolatot sem láttál.
Bár ezek a negatív érzések a Te lelkedben születnek, de első lépésként mindig keresd meg a probléma valódi gyökerét, a kiváltó okot. Bármi is legyen az, múltbéli csalódások, családi nehézségek, vagy a jelenlegi partnered ballépései, nagyon fontos, hogy megtaláld, és pontosan behatárold.

Ezt is olvasd el! - 6 káros szokás, amivel fel kell hagynod, hogy újra megtaláld a belső békéd

2. lépés: Beszélj róla!

A következő lépés a nyílt, és őszinte kommunikáció kell legyen. Beszélgess az érzelmeidről először a pároddal vagy a legjobb barátoddal. De ha inkább egy elfogulatlan, külső szakemberhez fordulnál, az is teljesen rendben van. Ez lehet egy párterápia, vagy egyéni tanácsadás, a legjobb módja, hogy megszabadulj a bizonytalanságodtól, ha kibeszélheted magadból, és valakivel közösen megtaláljátok a módját a továbblépésre.

3. lépés: Próbáld elengedni a rossz érzéseket!

Lehet, hogy elsőre lehetetlennek tűnik, mégsem szabad ebbe a lehúzó érzelmi csapdába beleragadnod. Ha csak ülsz, és azon rágódsz, hogy milyen rossz most Neked, akkor sokkal nehezebb lesz kilábalni belőle. Ha éjszakánként álmatlanul forgolódsz, mert az olyan negatív gondolatok, mint a „nem vagyok elég jó”, „biztosan megcsal”, vagy bármi más, ami elbizonytalanít, csak még messzebb taszítanak a vágyott boldog élettől. Lélegezz mélyen és koncentrálj helyette valami másra.

4. lépés: Legyél olyan emberek társaságában, akik növelni tudják az önbizalmadat!

Remélhetőleg ilyen a párod, de lehet, hogy ő egyedül kevés lesz ehhez. Amikor a mélyponton vagy, és valakivel ki kell beszélned a rossz gondolataidat, akkor ezt a hozzád legközelebb álló családtagoddal, és barátoddal tedd meg. Vedd körül magad szeretettel, olyan emberekkel, akikre minden körülmények között számíthatsz, és így egy olyan védőburokban érzed majd magad, ahol semmi baj nem érhet. Emellett legyen időd, amit egyedül tölthetsz, és próbálj saját magad legnagyobb támasza lenni. Ehhez az kell, hogy úgy fogadd el magad, ahogy vagy.

5. lépés: Óvakodj a hasonlítgatástól!

Azt mondják, hogy a hasonlítgatás a boldogság tolvaja. Amikor rosszul érzed magad a saját bőrödben, akkor olyan könnyű fellépni bármely közösségi felületre, és megnézegetni, hogyan élnek mások. Vagy legalábbis mit mutatnak a fotóikon. Ilyenkor elkerülhetetlen, hogy ne jusson eszedbe az életed minden problémája, míg látszólag másoknak minden olyan könnyű. Hidd el, nekik is vannak problémái, és attól nem lesz jobb az életed, ha valaki máséra áhítozol. Ilyenkor inkább hívj fel egy barátot, és mindjárt jobban fogod érezni magad!

6. lépés: Ne gyárts összeesküvés-elméleteket!

Az egyik legrosszabb, amit tehetsz, ha engeded, hogy a fantáziád elragadjon a valóságtól, és mindenféle hamis teóriákkal elbizonytalanítson még jobban. Ha gondod van a párkapcsolatodban, azt ne akard egyedül megoldani, inkább beszélgess róla a kedveseddel. Őszintén meséld el, hogy milyen kétségek gyötörnek, és engedd, hogy eloszlathassa ezeket. Egy ilyen párbeszéd nem könnyű, de hosszú távon ez az egyetlen hatásos eszköz.

7. lépés: Légy türelmes!

Önmagadhoz. Fogadd el a saját érzéseidet, és hagyj elég időt magadnak a továbblépéshez. A bizonytalanság mindenki életében felbukkan, egy természetes emberi reakció. De sose enged, hogy eluralkodjon feletted, és átvegye az irányítást.

Egy párkapcsolat sem könnyű, de megéri, hogy küzdj érte. Mindig lesz valami, ami miatt aggódni fogsz, vagy ami megrengetheti a hited, de ilyenkor nem szabad hagynod, hogy a kétely a hatalmába kerítsen, inkább keresd meg a valódi okokat, és őszintén beszélj a rossz érzéseidről a pároddal. Hidd el együtt a problémák megoldása is sokkal könnyebb.