6 káros szokás, amivel fel kell hagynod, hogy újra megtaláld a belső békéd
2020-01-24  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Számtalan oka lehet annak, ha úgy érzed, hogy fekete felhők tornyosulnak feletted, és teljesen kibillent a lelki egyensúlyod. Lehet, hogy tegnap még minden rendben volt, de reggel már nem bírsz felkelni az ágyból sem. Egy szakítás, egy veszteség, egy új főnök, vagy akár egy betegség egy pillanat alatt mindent tönkre tehet.

Bármi is a kiváltó ok, természetes dolog, hogy frusztráltnak és stresszesnek érzed magadat, amitől nem csak a jókedved, de az önbizalmad is padlóra kerül.

Szerencsére tehetsz ezek ellen, és visszanyerheted a belső lelki békéd, ha néhány káros szokással azonnal felhagysz.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy melyek ezek!

1. A külsőd alapján ítéled meg önmagad

A külsőd folyamatosan átalakul. Meghízol, a bőröd ráncosodik, esetleg felfedezel egy őszhajszálat. Lehet, hogy ez zavar, és emiatt rosszul érzed magad, de a valós önképed és önértékelésed nem ezeken a dolgokon kell, hogy alapuljon. Úgy vagy szép, és egyedi, ahogy vagy. Nem az számít, hogy nézel ki, hanem hogy kinek tartod magad.

Ezt is olvasd el! A legfőbb 3 ok, ami megakadályoz abban, hogy elfogadd önmagad

2. Nem a jelenben élsz

Az életed során számos boldog és kevésbé vidám eseményt élhetsz át. Egy első randevú, egy új munkahely, vagy akár egy esküvő meghatározó mozzanatok, de az élet nem csak ennyiből áll. Élni és szeretni önmagadat a jelenben kell, ne ragadj meg az emlékeidben!

3. Ítélkezel Önmagad és mások felett

Amikor egy másik ember nem túl pozitívan ítél meg, az nagyon nyomasztó, főleg, ha el is hiszed neki, amit mond. De ugyanez igaz, ha önmagadról alkotsz rossz véleményt. Inkább ne tedd!

4. Más emberek alapján értékeled magad

Minden ember egyedi, és senki sem attól jó vagy rossz, hogy ki a párja, a családja, vagy épp a legjobb barátja. Ha mindig a körülötted élők alapján ítéled meg a saját értékeidet, akkor egyszer csak nem fogod tudni, hogy ki is vagy Te valójában.

5. Harcolsz a változás ellen

Vannak dolgok, amelyek tőlünk függetlenül történnek meg, és amelyekre nincs hatásunk. De attól, hogy az életed egyik szerepe esetleg megszűnik, még nem leszel kevésbé értékes, vagy fontos. A változások ellen lehet harcolni, de nem érdemes. Ahhoz, hogy fejlődj, és erősödj, szükségszerű, hogy Te is másképp állj a dolgokhoz.

6. Félsz

Senki sem tud igazán szeretni, anélkül, hogy egyszer átélne egy veszteséget. Az egyik legnagyobb visszatartó erő, hogy változtass az életeden, ha félsz az ismeretlentől. De, ha folyton félelemben élsz, akkor sosem lehetsz igazán boldog sem.