A legfőbb 3 ok, ami megakadályoz abban, hogy elfogadd önmagad
2019-10-17  /  Szerző:   /   Párkapcsolat Naponta többször elmondod: „Szeretlek” a kedvesednek, a családodnak, a gyerekeidnek. De vajon hányszor mondod ezt magadnak?

Biztosan hallottál már Te is arról, hogy szeretnünk kell saját magunkat, és elfogadnunk, úgy, ahogy van, de mit is jelent ez igazán?

Fiatalon azt gondoljuk, hogy akkor leszünk szerethetők, és értékesek, ha megteremtettük a szükséges külső forrásokat ehhez. Csak a karrierünkre, a sikereinkre koncentrálunk, és persze a párunk megtalálására.

Ha nem hiszünk benne, hogy elég jók vagyunk, akkor lényegében saját magunk akadályozzuk meg a boldogságunk kiteljesedését. Beleragadunk egy mérgező kapcsolatba, megelégszünk egy jóval, a legjobb helyett, mert szerintünk nem érdemlünk meg mást.

Az igazság viszont az, hogy most van az, amikor a legjobbak vagyunk, és a legértékesebbek. Ebben a pillanatban. De ahhoz, hogy elfogadd magad, és végre szeresd, rengeteget kell dolgoznod, ne számíts könnyű menetre!

A következő akadályokat kell először legyőznöd:

1. Fogadd el, hogy önmagad szeretete nem egy nárcisztikus jellemhiba

Tanuld meg értékelni magadat olyannak, amilyen vagy, és csak a saját vágyaidra koncentrálj. Mások szerint ez önzőség, és nárcisztikus hajlam, de ez valójában nem az. Szeretni önmagad nem egyenlő az egoizmussal. Egyszerűen csak annyit jelent, hogy felismered a saját értékeidet. De ne csak mond, csináld is.

Ezt is olvasd el! 4 tipp, hogyan tanuld meg fejleszteni önmagad egy fájó szakítás után

2. Ne a fizetésedhez mérd az értékeidet

A legtöbb ember, csak akkor érzi magát sikeresnek, ha kap egy előléptetést. Hasonlóan nem hisszük el, hogy bárki belénk szerethet, amíg meg nem történik. De alapvetően nem ezek az életünk értékmérői. Értékes vagy, mert az vagy, aki lenni szeretnél. Nincs szükséged külső megerősítésre, és nem kell valaki, hogy kiegészítsen, mert Te önmagad egy kerek egész vagy.

3. A múltad miatt érzed magad kevésbé értékesnek

Mindannyian nagy bőröndöt cipelünk, tele kudarcokkal, csalódásokkal, negatív érzésekkel, és emlékekkel. Ezek a múltbéli események sok frusztrációt okoznak a jelenben. Minden alkalommal, amikor egy korábbihoz hasonló helyzetbe kerülsz, akkor óhatatlanul újra előveszed régi sérelmeidet, és azt gondolod, hogy tényleg értéktelen vagy. Ezzel pedig belekeveredsz egy negatív spirálba, ami lehetetlenné teszi, hogy boldog légy.

Fontos, hogy szánj időt magadra, gondold át, mit miért teszel, és ha egyedül nem megy, akkor kérd egy szakember segítségét.

lany