Hogyan győzd le az esküvő előtti bizonytalanságod?
2023-01-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

A házasságkötés az élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, amely gyakran feszültséggel tölti el a frigyre készülő párokat. Ilyenkor a sok stressz akaratlanul is bizonytalanságot szül, és kétségeket ébreszt sokakban. „Vajon helyes döntést hoztam? Tényleg ő az Igazi? Biztosan ezt akarom?” Számtalan kérdés kering ilyenkor a fejekben, de ez természetes emberi reakció, és nem kell tőle megijedni.

Hogyan kerekedhetsz felül ezeken a félelmeken?

Beszélj nyíltan a kétségeidről!

Amikor rád tör az idegesség és a rossz érzések, akkor keresd a párod társaságát és meséld el neki, mitől szenvedsz. Hidd el a szerelme és a megértése könnyít majd a lelkeden és gyorsan elűzi a negatív gondolataidat.

Ne siesd el!

Az emberek hajlamosak egyre többet gondolni a nagy napra, minél közelebbinek érzik. Szeretnék, ha minden tökéletes lenne, ha minden úgy alakulna, ahogy elképzelték, de a felmerülő problémák sajnos gyakran elbizonytalanítják őket, és fokozatosan elveszítik az önbizalmukat. Egy dolog, ha csak a szokásos esküvő előtti stresszről van szó, az viszont már egy másik, ha ez a házasság kissé elsietett, és nem kellőképpen megalapozott. Ha ez utóbbit érzed, hogy talán még nem jött el annak az ideje, hogy Te és a párod összekössétek az életeteket, akkor ne félj ezt sem kimondani még időben. Gondold végig, hogy mi a probléma, lehet-e orvosolni. Ha ez a kapcsolat egyáltalán nem az, amit igazán szeretnél, akkor viszont nem szabad egy ilyen életre szóló elkötelezettségbe belemenned.

Ez is érdekelhet! - 5 dolog, amit minden lánynak tudnia kéne házasság előtt

Ismerd a párod!

Mindegy, hogy ez lesz az első, vagy akár a sokadik házasságod, bármikor rád törhetnek a kétségek. Épp ezért elengedhetetlen, hogy mind érzelmileg, mind fizikálisan készen kell állnod a kapcsolatra és az elköteleződésre. Ahhoz, hogy biztos lehess a dolgodban, jól kell ismerned a párod. Csak így van esély arra, hogy kölcsönösen jól érezzétek magatokat a leendő közös életetek során.

Jól teszed, hogy mielőtt bárkinek is igent mondasz, megpróbálod a partnered minden oldalát kiismerni. Figyeld meg a viselkedését, hogy mennyire törődik Veled, és mennyire tisztel. Ha kicsit is kétséges számodra, hogy boldog leszel mellette, akkor semmiképpen sem hamarkodd el a döntést.

Persze szerelemben soha semmi sem lesz kőbe vésve, és talán hamar bebizonyosodik, hogy a félelmeid alaptalanok, azért nem árt az átgondoltság. Kikérheted a közeli hozzátartozóid véleményét is, akik kívülről talán olyan jeleket is észrevesznek, amelyeket Te nem.

Ha azonban úgy tűnik, hogy minden adott egy boldog közös élethez, akkor űzd el a rossz gondolatokat, és érezd jól magad!