Eltitkolt történetek (16) - Filmajánló
2023-01-10  /  Szerző:   /   Ajánló

Váratlan találkozások, komikus pillanatok és abszurd döntések: a Truman és a Szenvedélyes szomszédok rendezőjének új filmjében öt feszes ritmusú, esemény- és érzelemdús történet fonódik össze véletlenszerűen.

Az ünnepelt, rengeteg fontos díjat nyert katalán rendező, Cesc Gay minden filmjében megjelenik az emberi kapcsolatok hétköznapi abszurditása, a rejtett kis titkok, félreértések, apró vagy nagyobb hazugságok okozta konfliktusok. Ez az alkotás sem más: öt történet, amelyekben magunkra ismerhetünk, ha nem is mindig annyira szívesen.

Az ártatlan baráti találkozás során egymásnak megtetsző pár, akiket majdnem rajtakap a nő váratlanul hazaérkező partnere – bár nincs is min rajtakapnia őket, hiszen nem is történik semmi, mégis komikus jelenet bontakozik ki a hirtelen a fürdőszobába zárt másik férfival és a barátjának összevissza hadaró, furcsán viselkedő nővel. A szereplőválogatáson részt vevő középkorú nők, akik egyszerre egymás barátnői és riválisai. Az összetört szívű elvált férfi, aki egy bárban végre megismerkedik egy csodálatos lánnyal, de nagy meglepetések várnak rá – vagy mégsem? Az idős író, aki szerelmes lesz, majd csalódnia kell, és erre elég furcsán reagál. És a hamarosan apává váló fiatal férfi, akit mardos a lelkiismeret-furdalás egy korábbi ballépése miatt, de számára is tartogat egy fordulatot az élet… Ők a szereplői az Eltitkolt történeteknek. Mindannyian titkokat rejtegetnek, nem akarják megbántani a másikat, nem mernek vagy nem akarnak őszinték lenni ahhoz, aki fontos nekik, és ez nagyon kínos helyzeteket eredményez – ezeken nézőként mi remekül mulatunk, ugyanakkor a kérdések velünk maradnak: vajon mennyire hasonlít a mi életünk is ezekhez a történetekhez?

Cesc Gay filmje szórakoztató, friss, pörgős görbe tükör: rengeteget nevetünk rajta, mégis elgondolkodtat. Bónusznak pedig ott van benne Spanyolország színészvilágának krémje, mögöttük pedig Barcelona csodálatos hangulata: a gyönyörű házak, mediterrán utcák, meghitt kávézók láttán legszívesebben azonnal repülőre pattannánk. Ha az igazi utazás most nem is lehetséges, ez a film is felér eggyel – Barcelonába és a lelkünk mélyére egyaránt.

Nézd meg a film előzetesét!