Hogyan felejtsd el, ha még mindig szereted?
2020-01-17  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Szakítás után általában nehéz az újrakezdés. Nem könnyű ugyanis feldolgozni, hogy valaki, aki eddig a mindennapjaink szerves része volt, egyszer csak kilép onnan. Nélküle ürességet érzünk, és szomorúságot, különösen akkor, ha még mindig erős érzelmeket táplálunk irányába. Ilyenkor szinte lehetetlennek tűnik, hogy valaha is képesek leszünk elfelejteni őt.

Ebből a helyzetből is létezik kiút, ha követed tanácsainkat. Olvass tovább, hogy megtudd, mit kell tenned ahhoz, hogy elfelejts valakit, akik még mindig szeretsz!

1. Szakíts meg minden kapcsolatot!

Hányszor hallottad már a „maradjunk barátok…” kezdetű mondatot? De ez nem járható út. Nem kell, hogy barátok legyetek. Sőt. Egy elválás után csak a saját belső jólétedre kell, hogy koncentrálj, és arra, hogy megfogalmazd, mire van szükséged.

Ezt is olvasd el! Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben

2. Adj időt magadnak!

Elcsépelt közhely, mégis ez a legfontosabb. Az idő tényleg sokszor segít. De az, hogy mennyi időre van szükséged, azt sajnos senki sem tudhatja előre. Van, akinek elég néhány hét, mások viszont sajnos akár évekig cipelik a terhet, amíg végre képesek lezárni a múltat. Bármelyik táborba is tartozol, soha ne siettesd a folyamatot, mert az biztosan nem vezet jóra.

3. Ne fantáziálj!

A legtöbb ember nem gyászolja meg a korábbi párkapcsolatát, mert az tele volt vitákkal és problémákkal. Ehelyett azt az álmot siratják, ami lehetett volna belőle. A fantáziájukkal kiegészített, megszépült emlékeket. Ennek az az oka, hogy senki nem akar szenvedni, helyette tovább lépnek, hogy jobban érezzék magukat. Ezt pedig a romantikus fantáziálással a legkönnyebb elérni. Így, ha azon kapod magad, hogy az exedről álmodozol, akkor jobb, ha azokra a dolgokra gondolsz, amelyek miatt végül szakítottatok. Akár listát is írhatsz mindenről.

4. Bocsáss meg!

Talán ez a legnehezebb része a folyamatnak. Amikor valaki, aki számodra kedves, megbánt, attól darabokra törik a szíved, és megrendül a világba, illetve az önmagadba vetett hited is. Megkérdőjelezed, hogy egyáltalán ismerted-e őt, ha ilyet tudott Veled tenni. A megbocsátás a bensődből kell, hogy érkezzen. Próbáld beleképzelni a helyébe magad, és az egész kapcsolatot az ő szemszögéből nézni. Még az is lehet, hogy rájössz, ő mindent megtett, hogy megfeleljen Neked, és az elvárásaidnak, de ez is kevés volt.

5. Fogadd el, hogy nincs abban semmi rossz, ha szereted!

Teljesen természetes, hogy még mindig szereted az exed, és az is, hogy fájdalmat érzel. De azt is tudnod kell, hogy a szerelem önmagában nem elég egy párkapcsolat működtetéséhez. Fontos a kommunikáció, és az időzítés. Néha úgy fejezhetjük ki a szeretetünket valaki felé, hogy elengedjük.

Elfelejteni valakit mindig nehéz. De azt is tudnod kell, hogy egy párkapcsolat sosem lehet fontosabb az önmagadhoz fűződő viszonyodnál.