Hogyan érd el, hogy a munkamániás kiszemelted végre észrevegyen?
2022-09-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Már az első pillanatban felfigyeltél rá. Vonzónak és megnyerőnek találtad, azóta másra sem tudsz gondolni, csak arra, hogy milyen lenne vele kettesben az élet. Érzed, hogy Te sem vagy közömbös számára, még akár össze is jöhet a dolog.

Egy gond van azonban vele: csak a munkájának él.

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben? Hogyan érheted el, hogy végre észrevegyen, és hovatovább valódi érzelmeket tápláljon irántad? Miként mozdíthatod ki a napi mókuskerékből, hogy élni kezdjen, a Te oldaladon?

Egy munkamániás ember élete lényegében nem szól másról csak a hivatásáról. Imádja csinálni, minden gondolata ekörül forog, mondhatni szoros szerelem fűzi hozzá. Vannak emberek, akik éjt nappallá téve dolgoznak. És vannak a mániákusok, akiknek a munka az életük. Ezért nem is lesz könnyű a dolgod, ha meg akarod őt hódítani. Jobb, ha már az elején átgondolod, hogy biztosan erre vágysz-e és megéri a rengeteg erőfeszítést. Látsz-e rá esélyt, hogy valaha is szóba álljon Veled, vagy szemlátomást szándékosan kerül mindenféle szociális érintkezést a külvilággal.

Készülj fel, hogy rengeteg türelemre lesz szükséged, mert egy rendkívül hosszú folyamatra számíthatsz. De ne várj örökké. Van az a pont, amikor jobb, ha feladod, és keresel valaki mást, aki igazán megérdemli a figyelmedet.

Keress alkalmat, amikor megnyílhatsz előtte, és mesélhetsz neki az érzéseidről iránta. Fontos, hogy őt is meghallgasd, ha végre a közeledés jeleit fedezed fel rajta. Meg kell értened a személyiségét, az okait annak, amiért a munkába menekül és elbújik a világ elől. Ismerd meg a félelmeit, és az őt visszatartó erőket. Ha megértéssel és empátiával fordulsz felé, azzal vonzalmat ébreszthetsz benne, és talán egyre jobban mer majd megnyílni előtted.

Ha úgy érzed, hogy a bizalmába fogadott, akkor lassan és óvatosan fel kell hívnod a figyelmét arra, milyen rossz hatással van rá a rengeteg munka. Egy ilyen beszélgetés során kerülnöd kell a kritikát és a vádaskodást, de mindenképpen éreztesd vele, hogy nem nézed jó szemmel, mert árt a saját egészségének, és aggódsz érte.

Ez is érdekelhet! - Így szakíts egy kontrollmániás pasival!

Fejezd ki az odaadásod némi extra kreativitással. Ha sikerül felkavarnod körülötte az állóvizet, az talán őt is felrázza. Legyél spontán, és lepd meg egy nem tervezett vacsorával, vagy egy koncertbelépővel aznap estére.

Amennyiben az erőfeszítéseid ellenére inkább elutasító Veled, és nem érzed rajta, hogy kezdene megnyílni, akkor viszont sokáig ne vesztegesd rá az idődet. Annyi más lehetőség áll még nyitva előtted a boldogságra, amelyeket kár lenni veszni hagynod.