Így szakíts egy kontrollmániás pasival!
2022-01-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Sajnos gyakori eset, hogy nőként észre sem veszed, ha a partnered az egész életedet az ellenőrzése alatt tartja. Ha hosszabb idő után mégis rádöbbensz, akkor már a szakítás gondolata is elég ijesztő lehet a számodra. De egy rossz kapcsolatot nem szabad pusztán félelemből tovább folytatni, mert csak tönkre tesz lelkileg és testileg.

Ha követed az alábbi lépéseket, akkor Te is magad mögött hagyhatod a múltat!

Írj listát azokról a dolgokról, amiért jobb lesz Neked egyedül!

Gondold végig, hogy mi az, ami rossz érzéssel tölt el a jelenlegi helyzetedben. Például folyton azon aggódsz, hogy mit fog mondani vagy tenni a párod, ha bármit csinálsz. Szingliként nem tartozol már elszámolással senki felé majd, és nem más fogja megmondani, hogy mit szabad és mit nem. Elmehetsz oda, ahová csak szeretnél, viselheted azt a ruhát, amelyet régóta nem mertél, levágathatod a hajad, új dolgokat tanulhatsz, és akár új barátokra is szert tehetsz. Pusztán ennyitől magabiztosabb, erősebb leszel, és az önértékelésed is helyreáll. Ha esetleg olyan régóta benne élsz már ebben a beteg kapcsolatban, hogy fogalmad sincs arról, mire is vágysz igazán, akkor kérj külső segítséget egy baráttól vagy családtagodtól, akivel közösen végiggondolhatjátok a helyzetedet.

Tervezd el, hogy mit fogsz neki mondani, ha eljön a búcsú ideje!

Mondhatod, hogy ez nem működik számodra, hogy részedről vége, mert Te nem erre vágysz. És itt abba is hagyhatod a magyarázkodást, jobb, ha minél rövidebbre fogod a mondandód, és már indulsz is. Ha nem így teszel, akkor a megnyerő stílusával (hiszen ismered jól ezt az oldalát), biztosan meggyőz a maradásról, meg persze arról, hogy nincs igazad, és biztosan nem gondoltad komolyan ezt az egész szakítósdit. Fontos, hogy kiválaszd jó előre a helyszínt és a megfelelő időpontot is. Ha félsz attól, hogy esetleg hevesen fog reagálni, akkor mindenképpen egy olyan helyet válassz, ahol nem vagytok egyedül, és a közelben lesz Veled egy megbízható barátod is.

Zárd le először fejben ezt a kapcsolatot!

Játszd le a lelki szemeid előtt, hogyan fog ez a beszélgetés zajlani, és hogy utána mit teszel. Gondold végig, miként fogod folytatni az életed, nélküle. Hol fogsz lakni, mit fogsz csinálni, hogyan zárod ki a lehetőségét is annak, hogy esetleg megkeressen, és megpróbáljon visszacsábítani. Ha ezt a lépést kihagyod, akkor nem biztos, hogy képes leszel a valóságban is végigcsinálni a szakítást.

Hajtsd végre a terved, és ragaszkodj hozzá!

Fogd rövidre, mert itt már nincs helye a hosszabb párbeszédeknek. Már mindent elterveztél, mindent megszerveztél, ideje indulnod. Nem kell részletesen elmesélned neki, hogy miként bántott meg, és miért nem volt jó Neked ez a kapcsolat. Egyrészt, mert úgysem értené, nem is hinné el, és hallani sem szeretné. Ezért, jobb, ha meg sem próbálod, inkább azonnal faképnél hagyod.

Ez is érdekelhet! - Te is mérgező kapcsolatban élsz? Eláruljuk, hogy miért nem veszed észre!

Tartsd a távolságot!

Ne engedd, hogy megkeressen, és elbizonytalanítson. Vágj el minden köztetek lévő kapcsolatot. Tiltsd le a közösségi médián, blokkold a számát, töröld ki a leveleit, költözz el, vagy válts munkahelyet, és ne mesélj neki semmit a jövőbeni terveidről.

Foglalkozz magaddal!

Tölts minél több időt olyan emberekkel, akinek a társaságában jól és biztonságban érzed magad. Kezdj egy új hobbiba, sportolj, vagy bújj el egy időre a világ elől, a lényeg, hogy azt tedd, amire úgy érzed a leginkább szükséged van. Éld a saját életed a saját szabályaid szerint, és vedd a kezedbe újra az irányítást.

Készülj fel, nem lesz könnyű. De, ha már ráébredtél, hogy ez a kapcsolat nem jó számodra, az már fél siker. Kövesd a lépéseket, és tervezz meg mindent. Kérd ki egy közeli barátod tanácsait, és engedd, hogy támogasson. Ha pedig mindent megszerveztél, akkor menj, és tedd meg. De utána ne nézz vissza, ne engedj az újabb hitegetésnek, inkább bízz a saját ösztöneidben. Csak így hagyhatod magad mögött a mérgező múltat.