Miért nem vagy boldog?
2022-01-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az egészséged az oka annak, hogy nem vagy boldog? Tanulmányok kimutatták, hogy akkor küzdesz leginkább a boldogság megtalálásáért, ha egészségügyi problémáid megzavarják mindennapi életed. Természetesen komoly szándékaid vannak az egészségre, de frusztrálttá válsz. Vagy túl mozgalmas az élet. Akárhogy is, egészségügyi problémáid tovább tartanak, mint gondolnád. A boldogságod szenved. Itt az ideje, hogy visszaszerezd az egészségedet!

 

Hogyan legyünk boldogok?

Néhány egyszerű életmódbeli változtatással napokon belül egészségesebbnek és boldogabbnak érezheted magad. Íme 7 tudományosan alátámasztott egészséges életmódbeli változás, amelyek segítenek abban, hogy több boldogságot találj.

Fogyassz sokat a rostokból!

Valószínűleg már tudod, hogy hangulatod és ételed mélyen összefonódik. Egyszerűen vedd figyelembe a cukros finomságok elfogyasztása utáni hangulatingadozásokat vagy az emésztési zavarok okozta ingerlékenységet. A kutatások szerint a boldogság valójában elősegíti az egészségesebb ételek fogyasztását, mint például a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, tojás, hal és csirke. Mégis, hogy feldobd a hangulatod, keresel egy cukros finomságot. Egy cukros csemege édes ötletnek tűnhet; a kutatások azonban azt találták, hogy azok, akik több édességet esznek, kevésbé boldogok.

Légy aktív!

Az izzadság jó érzés. Tényleg, igen! A fizikai aktivitás kémiai változásokat okoz az agyban, ami javíthatja a hangulatot. Ez egyben nagyobb önbecsülést is hoz. 36 tanulmány elemzése szoros kapcsolatot talált a fizikai aktivitás és a mentális jólét között. A fizikai aktivitás javítja a szív egészségét, a vérnyomást és bizonyos ízületi fájdalmakat. Ezenkívül javítja a vércukorszint szabályozását és a fogyást.

Tekintsd meg a poharad tartalmát!

Ha azon töprengtél, hogy miért nem vagy egészséges, gondold át, hogy a poharat félig tele vagy félig üresnek látod. Kanadai kutatók felfedezték, hogy az életszemléleted nagyban befolyásolhatja egészséged. Több mint 1700 felnőtt bevonásával végzett vizsgálatuk szignifikáns kapcsolatot talált aközött, hogy egy személy hogyan éli meg pozitív érzéseit, érzelmeit és érzéseit, valamint aközött, hogy a következő évtizedben szív- és érrendszeri eseményt (szívroham, szélütés) okozhat.

Csatlakozz!

Ha jól érezzük magunkat és a körülöttünk lévő világot, az értelemszerűen mentális jólét. Kiépíted az összetartozás érzését és az önbecsülést, amikor kapcsolatot létesítesz más emberekkel és társas állatokkal. Boldogabbnak és nagyobb biztonságban érzed magad, ha erősebb és szélesebb társadalmi kapcsolatokat építesz ki.

Adj!

A kapcsolatteremtés másik nagyszerű módja az önkéntesség. Még a legkisebb kedvesség is javíthatja mentális egészségedet. Ez lehet olyan egyszerű, mint egy mosolyt adni, vagy az ajtót tartani egy másik személynek. Az ajándékozás valóban boldogságot hoz.

Legyél figyelmes!

Pozitívan megváltoztathatod az életérzésedet, ha a jelenben vagy. Könnyű beleragadni a gondolataidba, és nem veszed észre, hogy gondolataid hogyan irányítják érzelmeid és viselkedésed. Állj meg! Vegyünk egy mély lélegzetet. Fogadd el a körülötted lévő látványokat, hangokat, szagokat és érzéseket.

Kérj segítséget! Nem kell küzdened, hogy egészséges legyél.

Vannak olyan szakértők, akik emberek ezreinek segítettek abban, hogy egészségesek és boldogok legyenek. Lehetséges! Élvezheted a megfelelő éjszakai alvást, lemondhatsz a nemkívánatos mellékhatásokkal járó gyógyszerekről, és finom ételeket fogyaszthatsz anélkül, hogy megemelnéd a vércukorszinted, a vérnyomásod vagy a derékbőséged. Találd meg, milyen érzés az egészség egy integrált orvosi csapat segítségével!

Forrás: Életmódcentrum