Hogyan élj együtt egy érzelmileg elérhetetlen férfival? 8 szakértő tanács
2020-06-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Nincs tökéletes ember. Sajnos csak egy tündérmese a hős lovag, aki fehér lovon érkezik hozzád, és életed végéig a tenyerén hordoz. A valóség ennél kiábrándítóbb. Senki nem hibátlan, egy új kapcsolatba mindkét fél a vállán cipelt múltbéli terhekkel lép be, és ez teljesen normális. Általában. Ha ugyanis egy érzelmileg hozzáférhetetlen férfival hoz össze az élet, az gyakran ér fájdalmas véget. Persze az elején ez a probléma nem feltétlenül ad okot az azonnali menekülésre, mégis egy baljós nehézség, amivel számolnod kell.

Az érzelmi elérhetetlenség általában akkor válik csak nyilvánvalóvá, ha a dolgok kezdenek komolyra fordulni. Amikor már szerenéd nevén nevezni a köztetek alakuló kapcsolatot, vagy épp egy személyes krízisben (mint egy családi tragédia), a támogatására vágynál. Ettől ő kényelmetlenül kezdi érezni magát, hirtelen minden más fontosabbá válik számára, és még ha nem is szándékosan teszi, de megbánt Téged. Mit tehetsz ilyenkor? 

Olvass tovább, és ismerj meg 8 olyan ötletet, amely segíthet együtt élni egy érzelmileg elérhetetlen férfival!

1. Egy kicsit engedj az elvárásaidból!

Ez persze nem jelenti azt, hogy fel kellene adnod mindent, csak finoman lazíts rajta. Ha a párod vállára lenne szükséged, hogy kisírhasd magad, de ő nem találja a bátorító szavakat, és nem igazán tudja, hogyan reagáljon egy ilyen helyzetre, akkor el kell fogadnod, hogy ez is ő, és ő ilyen. Ez a tulajdonsága a személyisége része, és teljesen megváltoztatni ezt Te sem fogod tudni.

Ezt is olvasd el! - 5 jel, hogy érzelmileg instabil a párod

2. Próbálj utat találni hozzá!

A kommunikáció hatékony fegyvertény két ember között. Ha már régóta együtt vagytok, akkor valószínűleg elég jól ismered ahhoz, hogy apránként egyre közelebb kerülj hozzá. Így bár megváltoztatni nem tudod, mégis enyhíthetsz ezen a problémán.

3. Keress egy jó barátot, akiben megbízol!

Ha van egy közeli barátnőd, akkor a párod helyett, neki is kiöntheted a szíved. Persze ez nem ugyanaz, de segíthet könnyíteni a lelkeden.

4. Próbálkozhatsz egy pártanácsadással!

Talán elsőre ijesztően hangzik, de egy pártanácsadás jó módszer lehet a problémák feltárására és kezelésére. Ha a partnered beleegyezik, az jó jel, hiszen egyértelműen azt mutatja, hogy fontos vagy neki, és közös jövőt képzel el Veled.

5. Légy türelmes!

Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolnod azért, mert a párod képtelen megnyílni előtted. Valószínűleg komoly okok húzódnak a háttérben, amelyek megakadályozzák ebben. Türelemmel, és megértéssel sokat enyhíthetsz a helyzetén, és látni fogod, hogy ő is próbálja megtenni feléd az első lépéseket.

6. Olvass a testbeszédéből!

A kommunikáció szerencsére nem csak szavak útján lehetséges. Ha képtelen Veled nyíltan beszélni az érzelmi ügyekről, attől még a tettei, a mozdulatai árulkodnak helyette. Sokszor megölel? Séta közben meg fogja a kezedet? A szemedbe néz, ha szólsz hozzá? Vagy inkább távolságtartó, és rideg? Ezek az apró jelek többet mondanak ezer szónál is.

7. Tudd, hogy mit akarsz, és tarts ki mellette!

Ha Te mindig is esküvőre, és nagy családra vágytál, akkor senki kedvéért nem kell ezt feladnod. Ha a párod teljesen elzárkózik attól, hogy egyáltalán beszéljetek a közös jövőről, és a terveitekről, akkor Neked kell döntened. Egy olyan ember, aki évek múltán sem ad válaszokat, nem biztos, hogy a nagy Ő számodra. Ami nem megy, azt nem érdemes erőltetni.

8. Koncentrálj a pozitív dolgokra!

Ha valakivel jól érzed magad, annak ellenére is, hogy képtelen mélyebb beszélgetéseket folytatni az érzelmeiről, akkor nem kell megijedned egy ilyen kapcsolattól. Ha az érzelmi elérhetetlenségétől függetlenül is vonzó személyiség számodra, akivel boldog vagy, akkor próbálj inkább a jó dolgokra koncentrálni, és élvezni mellette az életet.

Nem lehetetlen leélni egy életet egy érzelmileg zárkózott emberrel, csak kicsit több türelmet, és energiát igényel. Valószínűleg nem Te vagy az oka a viselkedésének, inkább múltbéli problémákból fakad, ezért fontos a megfelelő kommunikáció, és a megértő hozzáállás. De csak addig, amíg Te is biztos vagy benne, hogy megéri áldozni ezért a kapcsolatért.