Hogyan éld túl a szakítást az online randizás korában?
2021-04-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nem is olyan rég, ha egy kapcsolatnak vége szakadt, akkor még könnyedén folytathattátok az életet külön utakon, anélkül, hogy újra és újra kereszteztétek volna egymás útját. A legfontosabb az volt, hogy tudatosan elkerüljétek a másik kedvenc helyeit, ahol rendszeresen megfordult, mint a sarki zöldségest, a kedvenc edzőtermét, vagy a közeli parkot, ahol futni szokott. Így lényegében teljes mértékben kizárhattad egy kellemetlen találkozás lehetőségét egészen addig, amíg szükségét érezted a távolságtartásnak.

Mi a helyzet ezzel napjainkban? Amikor mindent a technológia irányít? Amikor két másodpercenként a mobilodra (vagy az okosórádra) pillantasz, ha jelez, és persze azonnal értesülhetsz róla, ha az exed életében változások történnek. Egy fotó az Instán az új barátnőről, vagy épp egy kapcsolati státusz módosítás a Facebookon, miközben úgy érzed, hogy az amúgy is sérült szíved, ha lehet még apróbb darabjaira hullik szét. Ma már nem olyan egyszerű elkerülni egy volt partnert a virtuális világban.

Ha Te is olyan vagy, aki szakítás után szíve szerint elküldené az exét egy távoli lakatlan szigetre, hogy ne is lásson vagy halljon felőle soha többé, akkor Neked is meg kell tanulnod kezelni a modern vívmányokat, és a saját javadra felhasználni a lehetőségeket. Hogyan fogj hozzá?

1. Lépj ki az összes közösségi oldalról!

Ne félj egy kis szünetet tartani, és kijelentkezni az összes ilyen felületről (igen, a mobilon is), amíg kicsit összeszeded magad. Utána használd ki az így nyert szabadidőt, és csendet, hogy magadra koncentrálj. Ebben a modern korban nem csupán a kütyüknek van szükségük időnként egy teljes újraindításra. Még Neked is jót fog tenni, csak próbáld ki! Semmi szükség arra, hogy nyilvános nagy bejelentést tegyél a Facebookon, amely csakis arról szól, hogy már nem vagytok együtt, kivéve, ha egy ünnepelt sztár vagy, aki inkább maga tisztázza a magánéletét, semmint, hogy a sajtóból értesüljön róla a világ. Már az sem túl szerencsés, ha egy friss kapcsolatot kiposztolsz az ismerőseid felé, mert ha végül korán kudarcba fullad, nem győzöd majd törölgetni a közös fotókat és bejegyzéseket az oldalaidról. Ne éld az egész életed nyitott könyvként, a legfontosabb mozzanatokat inkább tartsd meg magadnak.

2. Rejtsd el a bánatod!

Ne rakd tele a közösségi faladat szerelmi bánattal és csalódásokkal kapcsolatos idézetekkel egy szakítás után. Nem kell azt éreztetned kifelé, hogy megbántottak, kihasználtak, és most mennyire magad alatt vagy. Egyrészt mindez nem tartozik senki másra, másrészt elég gyerekes viselkedésnek hat. Inkább emelkedj felül az ilyen kicsinyes harcokon, és viseld méltósággal a szakítást.

Ezt is olvasd el! - Szomorúság vagy megszállottság? Te mit érzel szakítás után?

3. Kövesd ki a közösségi oldalakon az exed!

Nem kell tovább kapcsolatban maradnod a volt pároddal az online felületeken sem. Kövesd ki, törölj minden kapcsolódást. Talán valamikor a jövőben majd újra barátok lesztek, de addig is jobb a távolságtartás. Most még frissek a sebek, amelyeknek előbb be kell gyógyulniuk.

4. Letiltanod azért nem kell (hacsak nem kívánja meg a helyzet)

Semmi szükség extra drámákra, nem kell egymást blokkolnotok a közösségi felületeken, elég, ha egyszerűen nem nézegeted a másik posztjait. Éld tovább az életed, és csak a saját boldogságodra koncentrálj. Nyugodtan ossz meg új képeket és bejegyzéseket a szakítás utáni életedről, amelyeken látszik, hogy jól érzed magad a bőrödben. Ha esetleg a volt párod továbbra is figyelemmel kíséri az oldalad, azzal nem kell foglalkoznod.

5. Te ne kísérd figyelemmel az exed bejegyzéseit!

Ez talán a legfontosabb dolog. Ha képtelen vagy erre, akkor talán mégis jobb, ha blokkolod őt, a saját lelkibékéd érdekében. Az elején nehéz lesz. Nagyon nehéz. Főleg akkor, ha esetleg egy új partner is megjelenik az oldalain. A lehető legtöbbet azzal árthatsz magadnak, ha hagyod, hogy ezek az információk gyötörjenek.

A modern kori randizás nem mindig könnyű, de nem is kell az áldozatává válnod. A szakítás utáni legjobb módszer a felejtésre, ha egy ideig csak saját magadra fókuszálsz, és minden erőddel azért teszel, hogy rátalálj a belső boldogságodra.