Hogyan adj egyedi válaszokat a sablonos kérdésekre?
2023-05-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Mindenki különleges és egyedi a maga módján, de csak kevesen képesek jól „eladni” magukat egy online társkereső oldalon, különösen, ha unásig ismételt és sablonos kérdésekre kell válaszolniuk.

Pedig pont egy internetes randioldalon, ahol szinte végtelen az ismerkedési lehetőségek tárháza különösen fontos, hogy valamivel kiemelkedj a tömegből és felhívd magadra a figyelmet. A sikerhez vezető első lépés pedig a bemutatkozásoddal kezdődik.

Ne ijesszenek meg a kérdések, inkább készülj fel rájuk, és az egyéniségedet leginkább visszatükröző válaszokkal tedd vonzóbbá magadat. Hogyan csináld? Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány általános kérdést, és azt is megmutatjuk, hogy mitől lesz érdekes egy-egy válasz mások számára.

 

Mi az első dolog, amit mások észrevesznek rajtad (a megjelenéseden kívül)

Bármennyire is furcsa a kérdés, egy remek lehetőséget ad arra, hogy felhívd mások figyelmét valamely belső tulajdonságodra. Mi lehet egy jó válasz? – „Csendes önbizalom.”
Egy ilyen kijelentés rendkívül vonzó, de nem hivalkodó. Megmutatja, hogy rendben vagy önmagaddal, és nyitott arra, hogy valakinek jó partnere legyél.

Mi a legjobb 3 tulajdonságod, ami a sikeres élethez kell?

Semmiképpen ne azt kezdd el ecsetelni, hogy milyen jól állsz anyagilag, vagy milyen izmos vagy. Mert első körben nem ez fogja érdekelni a többi társkeresőt. Ennél sokkal fontosabb, hogy ha olyanokat írsz, mint kiegyensúlyozottság, önmagadon nevetni tudás, vagy önazonosság. Ezek jobban megmutatják a külvilágnak, hogy nem egy lelkisérült próbálja randizással orvosolni a sebeit, hanem egy egészséges szív keresi társát.

Mi az a legfontosabb dolog, amit a leendő partneredben keresel?

Fizikai vonzerő, összeillőség anyagiak terén, közös életcélok, és értékrend, általában ilyen válaszok születnek a fenti kérdésre. De ezek túlságosan általánosak. Legyél őszinte, és írd le, hogy mi az a tulajdonság, amit elvársz a társadtól. Például, aki jól érzi magát a saját bőrében, vagy aki szenvedéllyel éli az életét, aki képes lelkesedni a számára fontos dolgokért. Sőt, még ennél is lehetsz konkrétabb: aki ugyanúgy imádja az olasz életérzést, mint én…

4 dolog, amit a barátaid mondanak rólad…

A barátaid azok, akik a legjobban ismernek, és nem csak a felszínt látják belőled. Ezért Te se sablonos választ adj egy ilyen kérdésre. Persze, tudjuk, hogy vicces vagy, és jó haver, de ezt még sok millióan elmondhatják magukról. Inkább próbálj valami hasonlót: „megrögzött utazó”, „az örök nyelvtanuló”, „kultúrarajongó”, vagy „olyan ember, aki szenvedélyesen keresi az új kihívásokat a szakmájában”.

Mi az az 5 dolog, ami nélkül nem tudnál élni?

Inkább ne sorold fel az összes műszaki kütyüdet, vagy a hűtőd tartalmát. Helyette mondj konkrét dolgokat, pl. a kedvenc előadód zeneválogatását, vagy a focilabdát, amit az első gólodért kaptál, vagy az órád, amit az első keresetedből vettél. Egy ilyen válaszból sokkal jobban kiderül, hogy mit tartasz fontosnak, és milyen a személyiséged.

Mi a szenvedélyed?

Itt is az őszinteség a lényeg, ne izgulj, hogy esetleg valaki gyerekesnek tart, mert Star Wars figurákat gyűjtesz, vagy nem ír többet, csak mert odavagy a kínai ételekért. Ha ezt teszi, akkor nem is illenétek össze, és legalább időben kiderült.

Ez is érdekelhet! - Mit kérdezz valakitől, akivel először találkoztál?

Mi az a 3 dolog, amiért hálás vagy?

Erre a kérdésre igazán mély válaszokat adhatsz, amellyel megmutathatod a személyiséged számodra fontos oldalát. Ne olyat írj, hogy örülsz, mert van munkád, autód, meg barátaid. Persze ezek fontos dolgok, mégsem ez a lényeg. Jobban teszed, ha olyat válaszolsz (de csak, ha komolyan is gondolod!), hogy hálás vagy azért, mert a jó fizetésed lehetővé teszi, hogy támogasd az öcséd vállalkozását, hogy az adományaiddal segítheted a beteg gyerekek gyógyítását. Hálás vagy, mert már kipipálhattál számtalan pontot a bakancslistádon, és közben sok új barátságot kötöttél.

Mivel töltöd a szabadidőd?

Ez az a pont, ahol leírhatod, hogy a leendő partnereddel hogyan töltenéd el a közös időtöket. Kerüld a kliséket itt is, azzal nem segítesz a másik félnek eldönteni, hogy szimpatikus vagy-e számára. Inkább írd, hogy ténylegesen milyen nálad egy szabadnap. Egy jó pizza a barátokkal, és közös darts a kedvenc helyeteken? Vagy egy rég várt mozi? Esetleg kertészkedés, vagy túrázás? Csak őszintén.

 

Te milyen válaszokat adnál a fenti kérdésekre?

 

Hasonló bejegyzések