Hevér Gábor hűséges feleségéhez
2024-05-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Elindult az RTL-en a Gólkirályság második évada: a sorozatban Hevér Gábor alakítja Csember polgármesterét. A színész megkedvelte Géza karakterét, amivel nem sok mindenben tud azonosulni, mivel kerüli a stikliket, és huszonhárom éve hűséges a feleségéhez.

Az első évad készítésekor megfordult a fejedben, hogy lesz a Gólkirályságnak folytatása?

– Ha valami jót csinálunk, a készítők mindig bíznak – vagy inkább reménykednek – abban, hogy lesz újabb évad. Igazán azonban csak akkor mertünk ezzel számolni, amikor láttuk a tévében, hogy tényleg mennyire jó és úttörő sorozatot csináltunk, hiszen korábban nem volt olyan széria, amelyik bármiféle sporttal foglalkozott volna. A nézettség pedig azt mutatta, hogy a közönség tetszését is elnyerte.

Több külső helyszínen is forgattatok. Hogy oldottátok meg, volt a közelben szállásotok?

– Igen, kapott, akinek szüksége volt rá. Én többször is éltem ezzel a lehetősséggel, mert Nagykovácsiban lakom, és amikor a forgatás előtti este még színházban játszottam, nem haza mentem, hanem egyből arra a helyszínre, ahol másnap kezdtük a munkát. Így reggel megspóroltam az utat, és annyival többet tudtam aludni. Szükségem is volt rá, mert bár jó hangulatban telt a munka, nagyon fárasztó volt egyhuzamban tizenkét órát forgatni.

Jobban szereted a focit, amióta a sorozatban forgatsz?

– A sorozat előtt is nagy futballrajongó voltam. Korábban futballoztam is, de egy sérülés miatt abba kellett hagynom. Nézni viszont még mindig nagyon szeretem. A Barcelona csapata a kedvencem, évente kétszer ki is szoktam utazni meccsekre. Itthon is olykor kimegyek, de a magyar foci kevésbé hoz lázba, mert alig van a csapatokban magyar játékos.

Mennyire tudsz azonosulni Géza karakterével?

– Szerintem minden hibájával együtt nagyon szerethető fickó. Nem titok, hogy a sorozat showrunnerével, Kapitány Ivánnal együtt alakítottunk ilyenné. Sok bénasága, szerencsétlenkedése adódik abból, hogy kétlaki életet folytat, és egyensúlyoz a szerető és a feleség között. Bár én nem vagyok csélcsap alak, huszonhárom éve hűséges vagyok a feleségemhez, érdekes volt egy ilyen szituációba beleképzelnem magamat.

Két lányod van, az egyikükkel együtt szerepelsz A mi kis falunkban. Hogyan jött a lehetőség?

– A karantén idején készítettük az otthonunkban a Segítség! Itthon vagyok! című sorozatot. Véletlenül párszor megjelent Vilma, amit végül benne is hagytunk. Ezen felbuzdulva, ugyanezen időszakban az Árpád Tv-re készítettünk egy vicces videósorozatot ketten, és igazából ez a két karakter vándorolt át A mi kis falunkba. Szeretünk együtt dolgozni, kezdetben segítettem a lányomnak, de most már egyedül is helytáll. Vilma tizenhat éves, és úgy tűnik, egyre jobban érdeklődik a színészet iránt.