Hasznos tippek gardróbrendezéshez
2020-10-09  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A gardróbban gyakran teljes káosz uralkodik, hiszen míg tucatjával vásároljuk az új ruhákat, addig sosem rakunk rendet. Egy idő után pedig már ki sem merjük nyitni az ajtót, mert rettegünk a látványtól. Ennek most azonban véget vetünk az alábbi 7 lépéssel.

1. Kiválogatás és rendszerezés

A gardróbrendezés első lépései közé mindig a ruhák kiválogatása és rendszerezése tartozzon, hiszen ennek a kettőnek hála tudjuk felmérni a helyzetet, továbbá így tudjuk könnyedén eldönteni, hogy mit tartunk, illetve mitől válunk meg. A kiválogatás során rendszerezzük a ruhákat! Csináljunk külön egy kupacot a „kuka” ruháknak, egyet a „talán” daraboknak, illetve még egyet a „tutira kell” pulcsiknak, nadrágoknak, pólóknak. Ennek a lépésnek köszönhetően nem csak az lesz nyilvánvaló, hogy milyen az öltözködési stílusunk és melyek a kedvenc színeink, hanem azt is pontosan látni fogjuk, hogy melyek azok a darabok, amiket ezer éve nem viseltünk.2. Évszakok figyelembevétele

Olyan gardrób nem létezik, amibe a végtelenségig tudnánk pakolni. Márpedig ha nem szeretnénk állandóan kiválogatni a ruháinkat, akkor ki kell valamit találnunk, hogy több helyünk legyen. Erre tökéletes megoldás, ha nyáron és télen átrendezzük a szekrényünket. Ez azt jelenti, hogy nyáron például az ágy alá elpakoljuk a vastag pulcsikat, míg télen a lenge nyári ruháknak keresünk másik helyet. Ezáltal mindig átlátható és rendezett lesz a gardróbunk, illetve lesz helyünk újabb szerzeményeknek.

3. Alapdarabok látható helyre

A fehér pólókat, a fekete garbókat és a farmereket – tehát minden alapdarabot – olyan helyre tegyük, ahol szem előtt vannak, és pikk-pakk ki tudjuk azokat venni. Ezáltal rengeteg időt és energiát spórolunk meg az öltözködés során.

4. Szín szerinti rendszerezés

Ez az egyik kedvenc tippünk, hiszen nem csak átláthatóbbá lesz tőle a szekrényünk, de nagyon rendezett hatást is fog kelteni. Képzeljük csak el, hogy milyen jól fognak így mutatni a ruháink! Mindig öröm lesz benézni a gardróbunkba.

5. Hossz szerinti rendszerezés

Ha még meg szeretnénk fejelni valamivel a szín szerint rendszerezést, akkor a ruhák hosszát is vegyük figyelembe, így még extrább hatást érhetünk el. A tökéletességre törekvő emberek számára ez egy szuper feladat, és az eredmény láttán el fog állni a lélegzetük.

6. Vállfára fel!

Ha van rá lehetőségünk és helyünk, akkor próbáljunk minél több ruhát vállfákra akasztani. Ennek egyik előnye, hogy a ruhák kevésbé lesznek gyűröttek, továbbá nem kell állandóan hajtogatnunk. Harmadik előnyük pedig, hogy egy speciálisan kialakított vállfára akár több ruhát is tudunk akasztani, ezzel helyet spórolva.

7. A „talán” kupac

Az első lépés során három ruhakupacunk keletkezett. A „kuka” ruhákkal értelemszerűen nem kell olyan mélységekig foglalkozni, hiszen azokat csak el kell vinni adománynak; a „tutira kell” kupac pedig megy vissza a szekrénybe. Viszont mi lesz a „talán” darabokkal? Ezeket a ruhákat tegyük egy dobozba, vagy ha olyan mély a szekrényünk, akkor akasszuk azokat a hátsó sorba, így bármikor rájuk tudunk vetni egy pillantást, viszont mégsem foglalják a kedvenc ruháink helyét.

Forrás: Activebeauty